Молодь церкви «Вефіль» в Острозі провела Брейншторм

26 Вересня 2023, 15:12
Молодь церкви «Вефіль» в Острозі провела Брейншторм 2015
Молодь церкви «Вефіль» в Острозі провела Брейншторм

Цікаве та захоплююче інтелектуальне змагання Брейншторм провела молодь церкви «Вефіль» в Острозі. Під час заходу п’ять команд, сформованих юними острожанами та острожанками, змагалися в кмітливості та знаннях у різних галузях суспільного життя.

Захід відбувся увечері в суботу, 23 вересня, в офісному центрі церкви «Вефіль», передає кореспондент Район. Острог.

Брейншторм відкрив його ведучий Ростислав Поцікайло. Він привітав присутніх, а також запропонував поздоровкатися із сусідами і товаришами, при цьому, по різному торкаючись. Також нагадали правила проведення брейншторму та були представлені команди. В кожній із них обрали секретаря, який упродовж гри писав на листочку відповіді на запитання інтелектуальної гри.

 

Упродовж більше ніж 2,5 годин (із двома перервами) було проведено 7 різних раундів. У кожному з них було не менше семи запитань. Їх ведучий читав, а паралельно їх було написано на екрані великого телевізора із демонстрацією світлин чи відео для них, щоправда не у всіх раундах. Загалом було цікаво, весело та гамірно…

 

Для першого раунду штучний інтелект згенерував різні картинки. Дивлячись на них необхідно було відгадати фразу, яку користувач запропонував відтвори нейромережі. Фрази «Мильна опера», «Диванні війська», «Піфагорові штани», «Летючий голландець», «Після дощику в четвер», «Ведмідь на вухо наступив» і т. п. не всі могли точно ідентифікувати.

 

 

Під час другого раунду звучали складні запитання з різних галузей знань, на які треба було дати правильну відповідь. Наприклад, коли демонстрували герб Мадрида, запитували, чому деякі жителі іспанської столиці вважають, що зображений не ведмідь, а ведмедиця (по кількості зірок, які є найбільшими у сузір’ї Велика ведмедиця). За колажем із фотографій відомого футболіста в одній із газет необхідно було відтворити назву статті («Абетка Неймара»). Ці запитання та інші були досить складними. Проте, команди, хоч, звісно, не на сто відсотків, давали правильні відповіді. Цим юні острожани демонстрували свою кмітливість та неабиякі знання.

 

Переглядаючи короткі відео, відзняті в різних містах світу, необхідно було вказати назву великого населеного пункту. Це – Краків, Майямі, Єрусалим, Маріуполь (звісно ж, до теперішньої війни, тепер воно, на превеликий жаль, дуже зруйноване), Стокгольм, Нью-Делі, Франкфурт.

 

«Що? Де? Куди?» – таку назву мав четвертий раунд. Там звучали різні запитання, які стосувалися: капців від всесвітньовідомої фірми «Lego», одного з малюнків Пікассо, автомобіля Рудольфа Герцога, найбільш підроблюваних у світі речей, винаходу кулькової ручки, якою всі тепер, у тому числі й під час Брейншторму, користуються, що є у крові у французів, національного чемпіонату з Ватикану футболу.

 

У ході п’ятого раунду звучали фрази, без відео, з різних художніх фільмів. Слухаючи їх необхідно було назвати стрічку, звідки взято фрагмент. Як не дивно для мене – було дано багато правильних відповідей…

 

Найважчим, на мій погляд, був передостанній раунд, під час якого необхідно було за шрифтом (було всюди написано «Brainstorm») вгадати назву певного відомого продукту. Це були фільми «Льодовиковий період», «Хрещений батько», про Гаррі Поттера, доктора Хауса, Шрека, капітана Немо, напою «Соса Соlа», ігрової приставки «Sega», фірми «The Walt Disney Company».

 

Не легким був й сьомий раунд. Під час нього необхідно було за фрагментами логотипу назвати власника. Це були «Pfizer», «Фокстрот», «Радіо «Люкс», бензозаправка «ОККО», видавництво «Старого лева», «UNICEF», аптека «Подорожник», клініка «Веселка» та Головне управління розвідки України.

 

Попередні підсумки гри та перерви робили після третього й шостого раунду. У той час учасники гри та вболівальники смакували чай, каву із солодощами. Ростислав Поцікайло розповів для Район. Острог та газети «Замкова гора», що Брайншторм проводять уже вп’яте. Брали участь в інтелектуальній грі переважно молоді прихожани церкви «Вефіль». Щоправда були й інші молоді острожани (приблизно 35 – 40 відсотків).

Після завершення сьомого раунду, підбиття результатів гри провели жеребкування. Перше місце й сертифікат на 800 гривень у «Катану» «витягнув» представник команди «Домашка ЯД». Друге місце й сертифікат на 500 гривень вручили команді «Який жах». До речі, вона виграла всі попередні Брейншторми. Солодощі дісталися для «7я».

 

Учасники заходу аплодували суддям гри Дімі Собко, Антону Кучернюку та Роману Вознюку, відеорежисеру Артему Вознюку, організатору брейншторму Іллі Ковшу та ведучому Ростиславу Поцікайло. Зрештою й всі команди заслуговують за високу оцінку й оплески...

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024