Школяр з Оженина – призер міжнародного конкурсу

04 Квітня 2018, 11:40
5347

У Києві відбувся ХІ Міжнародний конкурс з українознавства, на який з’їхалися представники Бельгії, Греції, Іспанії, Польщі та України. На конкурсі Острожчину представляв Владислав Марискевич, десятикласник з Оженина.

У загальному заліку школяр НВК «Оженинська ЗОШ І-ІІІ ст. (ліцей) – ДНЗ» ім. Т.Г. Шевченка посів ІІІ місце.

Зауважимо, що на конкурс було подано 280 робіт, з-поміж яких обрали 100 найкращих, їхні автори й змагалися за першість. Владислав писав творче завдання, розв’язував тестовий блок та презентував роботу з краєзнавства Острожчини (науковий керівник – Тетяна Олексіївна Гущук, учитель історії).

Поки школярі проходили конкурсні випробовування, учителі стали учасниками круглого столу «Методика усної історії», за що отримали відповідний сертифікат.

Крім того, для учасників конкурсу був організований кінолекторій (переглянули документальний фільм про Героя України, воїна АТО Мирослава Мисла), виставка «Герої АТО, що загинули за Україну».

Це була неймовірна зустріч із харизматично-інтелектуальним товариством! У перерві ми відвідали майдан Незалежності, вулицю Героїв Небесної Сотні, поклали квіти Войтовичу Назару – наймолодшій дитині, яка загинула під час кривавих подій на Майдані, прогулялися біля Михайлівського собору, Софії Київської.

Щиро дякуємо п. Олегу та п. Тетяні Марискевичам за виховання сина, рідній школі за підтримку і нашим друзям за віру в нас! – розповіла про поїздку до Києва Тетяна Гущук, науковий керівник переможця.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром