В Острозькому замку вчилися створювати оригінальні писанки

02 Квітня 2018, 10:05
Майстер-клас з декупажу великодніх писанок 3039
Майстер-клас з декупажу великодніх писанок

П’ятикласники Острозького навчально-виховного комплексу «Школа I-III ступенів – гімназія» разом з вчителькою трудового навчання Наталією Гузій  побували на майстер-класі в Острозькому історико-культурному заповіднику.

Діти разом із педагогами опановують техніку декупажу
Діти разом із педагогами опановують техніку декупажу

 

У замку школярі вчилися нової техніки оздоблення писанок – декупаж.

Техніці декупажу навчала дітей викладачка декоративно-ужиткового мистецтва ПСМНЗ «Нетішинська міська художня школа» Віта Ляхно.

Організувала захід завідувачка художнього відділу заповідника Людмила Козловська.

Цікавий та творчий процес створення оригінальних пасхальних писанок дуже сподобався дітям. Вони активно працювали і щиро раділи результатам своєї роботи.

Майстер-клас у замку
Майстер-клас у замку


 

Нагадаємо, що декупаж – це декоративна техніка на тканині, склі, дереві (та інших поверхнях), що полягає у вирізуванні візерунків із різних матеріалів та наклеюванні їх на поверхню, що декорується.

Для декорування пасхальних яєць потрібно: зварити, охолодити і висушити яйця; підготувати яєчний білок; обрати серветки для декупажу (звичайні серветки з малюнком). Далі обережно відокремити нижній шар серветки (існують дво та тришарові).

Для роботи потрібен лише верхній кольоровий шар. Обраний малюнок слід вирізати за допомогою ножиць або акуратно відірвати необхідний візерунок. Потім прикласти до яйця наш фрагмент, вмочити пензлик у сирий білок і дуже обережно та швидко від середини серветки, прикладеної до поверхні яйця, до країв фрагменту нанести його на всю поверхню.

Спробуйте і ви, створити у дома оригінальні великодні писанки.



Дітвора задоволена результатом
Дітвора задоволена результатом

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024