Інтимне крізь призму громадського: в Острозькій академії говорили про любовну лірику шістдесятників

23 Березня 2018, 10:56
5053

Студенти й викладачі Острозької академії зібралися разом, щоб по-новому подивитися на творчість поетів-шістдесятників. 

У четвер, 22 березня, у стінах університету відбувся творчий захід «50 відтінків поетів-шістдесятників», де всі охочі могли дізнатися про інтимну та еротичну лірику письменників, відомих своєю стійкою громадянською позицією.

Студенти зацікавлено відкривають для себе світ інтимної поезії шістдесятників
Студенти зацікавлено відкривають для себе світ інтимної поезії шістдесятників


До вечора четвертокурсники української філології підготували низку відеозаписів, на яких викладачі та студенти гуманітарного факультету читали інтимну поезію шістдесятників.

За первісним задумом це мав бути вечір, присвячений творчості Ліни Костенко, але згодом я зрозуміла, що вирізняти одного поета з когорти інших, не менш талановитих і неординарних, буде не розумно, тому ми сьогодні говоримо про ціле покоління непересічних митців, – розповіла Ольга Юрчук, одна з організаторок заходу


 

Присутній на заході Роман Криловець, викладач кафедри української мови та літератури акцентував на тому, що все ж у творчості поетів-шістдесятників переважало громадське, а інтимній ліриці притаманний певний інфантилізм, дитячість і цнотливість. А Олександр Подвишенний, аспірант НаУОА зосредив свою розповідь на творчості Василя Симоненка, одного з найбільших романтиків української літератури, зачитав поетичні рядки, сповнені романтики, та листи до дружини.

Роман Криловець читає улюблені вірші шістдесятників
Роман Криловець читає улюблені вірші шістдесятників

Олександр Подвишенний розповідає про лірику Василя Симоненка
Олександр Подвишенний розповідає про лірику Василя Симоненка

 

Насамкінець усі охочі могли ближче познайомитися з «неканонічними» еротичними віршами Дмитра Павличка, розповісти про своїх улюблених авторів та продекламувати вірші.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024