Науковці Острозької академії укріплюватимуть статус традиційної сім'ї

20 Березня 2018, 21:06
2679

Представники Острозької академії у складі делегації Рівненщини взяли участь у роботі Всеукраїнського форуму сім'ї «Щаслива родина – міцна Україна». Захід відбувся у середу, 14 березня, у м. Києві.

Духовно-моральні підвалини традиційної сім'ї обстоювали  професор НаУОА Василь Жуковський, аспіранти університету Павло Захарук і Галина Максимчук, місцевий поет Юрій Матвійчук, а також педагоги краю.

Щаслива родина - міцна Україна: острожани у столиці говорять, як подолати кризу сім`ї

Рівненська делегації на Форумі сім'ї
Рівненська делегації на Форумі сім'ї


Зокрема Василь  Жуковський під час роботи форуму взяв участь у панельній дискусії, де розповів про здобутки Острозької академії загалом і Лабораторії християнської етики, педагогіки і психології НаУОА зокрема в сфері духовно-морального розвитку. Зокрема йшлося, що в університеті авторський колектив із професорсько-викладацького складу спільно зі студентами й аспірантами підготував і видав навчальні програми та підручники з основ християнської етики. Нині викладанням цього предмету охоплено понад 500 тисяч школярів у всіх областях України.

Василь Жуковський бере участь у панельній дискусії
Василь Жуковський бере участь у панельній дискусії

За традиційну сім'ю виступає Народний депутат, співачка Оксана Білозір
За традиційну сім'ю виступає Народний депутат, співачка Оксана Білозір

 

Пізніше учасники з'їзду обговорили освітні програми, які сприятимуть зміцнення традиційної української сім'ї, а також відбулися круглий стіл «Сімейна політика – перспективи реалізації» та обговорення питань в робочих групах по областях.

Під час обговорення вирішили долучитися до проведення обласного сімейного руху в області, окреслили календар основних активностей сімейного руху в краї, сформували список фахівців, які бажають викладати навчальну дисципліну «Основи сім'ї».

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39