Діти – дітям: випускники Школи туристичного волонтерства провели першу екскурсію Острогом

07 Червня 2023, 17:38
Випускники Школи туристичного волонтерства провели першу екскурсію Острогом ФОТО 1477
Випускники Школи туристичного волонтерства провели першу екскурсію Острогом

В Острозі відбулася дитяча театралізована екскурсія містом.

Її в середу, 7 червня, провели острозькі школярі, учні 6–8 класів, які впродовж кількох місяців навчалися в Школі туристичного волонтерства при Туристично-інформаційному центрі Острога. Більше дізнатися про місто завітали здебільшого діти, хоча були й дорослі.

Розпочалася екскурсія з вітального слова керівниці ТІЦу Алли Маслянчук, яка наголосила, що екскурсія присвячена Дню міста Острог, яке саме 7 червня офіційно відзначає 923-річчя. Пані Алла також відзначила, що це – перша екскурсія, яку проводять випускники школи туристичного волонтерства.

Успішність їхнього навчання та якість першої мандрівки історією та вулицями міста оцінювало журі: начальниця відділу культури й туризму виконкому острозької міської ради Ольга Лозюк, старший науковий співробітник Музею книги і друкарства ДІКЗО Анатолій Хеленюк, заступниця головної редакторки газети «Життя і слова» Вікторія Кригер.

Розпочала екскурсію Валерія Курілова, яка й, так би мовити, керувала пересуванням  групи. Валерія спершу розповіла присутнім про першу згадку Острога в Іпатіївському літописі, окреслила штрихи історії міста й запросила рухатися далі.

Валерія курілова розпочинає екскурсію
Валерія курілова розпочинає екскурсію

Екскурсійний маршрут пролягав до костелу Успіння Пресвятої Діви Марії, на Замкову гору (екскурсоводи окремо розповідали про дзвіницю, Богоявленський собор, замок і Круглу вежу), парк імені Т.Г.Шевченка, синагогу Магарша, Музей книги, Нумізматичну виставку (біля кожної локації екскурсантів чекав свій костюмований персонаж) й завершувався біля арки Острозької академії, де гостей зустрічали Князь і Гальшка.

Розповіді, сповнені історичних фактів, юні екскурсоводи присмачували міськими легендами, а наприкінці – поетичними рядками Світлани Луцкової, які декламувала Гальшка.

Більше фото тут: Дитяча театралізована екскурсія в Острозі. ФОТОГАЛЕРЕЯ подорожі містом

«Сьогодні Острог офіційно святкує день міста. Те, що ми зміщуємо дату в силу певних обставин, це одне. Але святковий настрій цього дня повинен бути, і ви його створили, зробили день яскравим і урочистим», – зазначила, ділячись враженнями від екскурсії Ольга Лозюк.

Ольга Федорівна також дякувала дітям за підготовку, ТІЦу – за ідею і навчання юних екскурсоводів, батькам – за підтримку. Ольга Лозюк також зазначила, що після яскравого старту обов’язково має бути продовження й такі екскурсії варто проводити й надалі.

Екскурсію Острогом провели випускники Школи туристичного волонтерства: Валерія Курілова, Ілля Тищук, Вікторія Тарковська, Олександра Марчук, Артем Голуб, Емілія Кундас, Юлія Довга, Надія Матюшевська, Софія Шашлова, Ангеліна Стратюк і Соломія Стецюк.

У неділю, 11 червня, у Культурному барбакані відбудеться святковий випускний Школи культурного волонтерства, під час якого журі підіб’ють підсумки екскурсії та вручать відповідні документи. Початок заходу о 14:00.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024