В Острозі провели шаховий турнір до ювілею міської газети й Дня міста

04 Червня 2023, 17:23
В Острозі провели шаховий турнір до ювілею міської газети  й Дня міста ФОТО 1325
В Острозі провели шаховий турнір до ювілею міської газети й Дня міста

В Острозі відбувся традиційний шаховий турнір до Дня міста, Дня журналіста та з нагоди 25-річчя газети «Замкова гора».

Випробувати сили за шахівницями та приємно провести час завітали любителі інтелектуальної гри з Острога, сіл громади, сусідніх міст Здолбунова та Нетішина. А провели турнір напередодні святкової дати – у суботу, 3 червня. Він відбувся в рамках заходів «Молодіжна столиця України-2022».

Спершу відбулося офіційне відкриття змагань. Ведуча Анастасія Тополь-Черній розповіла про те, що шаховий турнір у червні – традиційний, нині його провели вже восьме. Говорила про ініціаторів і організаторів благодійного змагання – колектив газети-ювіляра «Замкова гора».

«Починали з малого. У перші роки видавалися лише на чотирьох сторінках один раз на тиждень. Минав час, творці газети постійно її покращували, збільшували. До початку широкомасштабного вторгнення рашистів в Україну «Замкова гора» видавалася на 12 сторінках. У кращі роки перша та остання сторінки були повнокольоровими», – розповіла Анастасія Тополь-Черній.

З вітальним словом виступив Острозький міський голова Юрій Ягодка, який поздоровив колектив «Замкової гори» з 25-річчям і прийдешнім Днем журналіста, говорив, у яких непростих умовах доводиться наразі працювати газетярам, дякував ЗСУ, бажав учасникам шахового турніру насолоди від гри і дружнього спілкування.

Звучав Гімн України. Під звуки метронома присутні хвилиною мовчання вшанували всіх загиблих захисників України.

Дмитро Білюк та Іван Глушман
Дмитро Білюк та Іван Глушман

Організатор турніру, директор ТзОВ «Редакція газети «Замкова гора», журналіст року Рівненщини, Іван Глушман пригадував перші турніри, підкреслював, що змагання – благодійні і всі внески будуть перераховані на підтримку ЗСУ. А також нагадав, що «Замкова гора» провела вже два шашкові турніри пам’яті першого редактора міської газети Всеволода Ковальчука.

Також виступали, зичачи гарного проведення часу головний спеціаліст відділу молоді і спорту управління освіти молоді і спорту виконкому Острозької міськради Дмитро Білюк, начальниця відділу проєктно-інвестиційної діяльності Ольга Стецюк. А головний суддя змагань Валентин Шаранський нагадав про правила гри.

Опісля відбулося жеребкування і 16 гравців сіли до шахівниць. Після кількох годин ігор Іван Глушман і Дмитро Білюк підбили підсумки Відкритого благодійного міського турніру з шахів до Дня міста Острога, Дня журналіста  та з нагороди 25-річчя газети Замкова гора.

Переможців визначали у двох вікових групах – серед дітей і серед дорослих.

П’єдестал переможців серед дітей був таким:

  • 1 місце – Роман Іванців
  • 2 місце – Назар Котович
  • 3 місце – Данііл Муштук

Переможець серед дітей
Переможець серед дітей

Переможці серед дорослих

  • 1 місце – Юрій Адаменко 
  • 2 місце – В'ячеслав Сидорчук 
  • 3 місце – Валентин Шаранський

Переможець серед дорослих
Переможець серед дорослих

За волю до перемоги відзначений Віктор Піменов – шахіст до останнього туру був лідером, та в підсумку посів почесне 4 місце.

Традиційно організатори нагородили наймолодшого і найстаршого гравців. Ними стали Євген Галєнт і Валерій Бриль відповідно.

Усіх учасників організатори нагородили грамотами «За активну участь».

Під час шахового турніру вдалося зібрати 1210 гривень. Кошти спрямують на підтримку Збройних сил України.

Наймолодший учасник
Наймолодший учасник

Найстарший учасник
Найстарший учасник

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024