На шкільному конкурсі юних піаністів вшанували пам’ять Олени Лисяної

13 Березня 2018, 16:50
Портрет Олени Лисяної 5616
Портрет Олени Лисяної

Уже в одинадцяте в Острозькій школі мистецтв (ДМШ) відбувся конкурс піаністів, присвячений пам’яті педагога Олени Степанівни Лисяної.

У понеділок, 12 березня, у затишній залі навчального закладу, під звуки фортепіано, згадували талановиту піаністку, вчительку музики, засновницю класу фортепіано в Острозькі музичній школі, випускницю Варшавської консерваторії та жіночої гімназії ім. графа Блудова, острожанку Олену Лисяну.

На творчий вечір завітали почесні гості: дочка Олени Степанівни – Ірина Данилівна та онука Ольга Георгіївна. З теплом про талановитого педагога розповідала ведуча заходу, викладачка ДШМ  Галина Рудик.

Безперечно, найвищою шаною для вчителя є продовження його справи. Усі твори, які діти виконують під час щорічного конкурсу юних піаністів – щира подяка, людині, яка 62 роки тому, започаткувала фортепіанний відділ, посіяла зерно любові до музики не одного покоління острожан.

Цьогоріч, свої навики гри на фортепіано презентували 11 учнів початкових класів ДШМ. Усі учасники готували для виступу по три складні композиції світових та українських класиків. Дітям  вдалось гарно проявити себе на сцені та, як у будь-якому конкурсі, журі обрали кращих з кращих.

Учасники конкурсу разом із викладачами
Учасники конкурсу разом із викладачами

 

Почесне третє місце розділили Марта Ламах (викладач Валентина Куришина), Вероніка Парфенюк (викладач Світлана Сікорська). Друге місце посіли  Поліна Гусар (викладач Валентина Куришина), Тетяна Скрипковська (викладач Анна Журик), Авенір Топінко (викладач Наталія Остренко). Перемогу здобула ще одна учениця Валентини Куришиної – Анна Сивук. Усі діти отримали подяки та грамоти за участь у конкурсі.

Учениця Валентини Куришеної – Анна Сивук здобула перемогу на конкурсі
Учениця Валентини Куришеної – Анна Сивук здобула перемогу на конкурсі

Смачною приємністю для юних піаністів були солодкі подарунки від доньки Олени Степанівни – Ірини Данилівни.

Донька Олени Лисяної - Ірина Данилівна
Донька Олени Лисяної - Ірина Данилівна

 

Переможці  будуть представляти школу та наше місто у Рівному на обласному конкурсі «Творчість юних»,  який відбудеться уже цими вихідними. Тож побажаємо вихованцям та викладачам  ДШМ гарних результатів та перемог!

-  Я щиро вітаю усіх учасників конкурсу: наших працьовитих й натхненних учнів та невтомних й професійних викладачів. Усі ми добре розуміємо, що лише у такому гарному тандемі: діти, вчителі та батьки стає можливим досягнення гарних результатів. Проведення шкільного конкурсу юних піаністів не лише дає змогу талановитим дітям продемонструвати свої вміння, а й навчає учнів шанувати своїх вчителів, – зауважила Наталія Балаушко, директор ДМШ.

2
виступ учасників
виступ учасників

виступ учасників
виступ учасників

виступ учасників
виступ учасників


 

Коментарі
13 Березня 2018, 20:10
Мала нагоду вчитися у неї тимчасово.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024