Стартував ювілейний мандрівний табір «Стежками князів Острозьких»

25 Травня 2023, 15:48
Стартував ювілейний мандрівний табір «Стежками князів Острозьких» ФОТО 1111
Стартував ювілейний мандрівний табір «Стежками князів Острозьких»

Більше 60 учасників рушили в мандри «Стежками князів Острозьких».

У четвер, 25 травня, зі Замкової гори в Острозі розпочався похід ювілейного 10 мандрівного табору. Напередодні на Острожчину прибули поціновувачі туризму. Їх розділили на рої по 10–12 осіб – усього шість роїв.

Перед початком мандрівки відбулося офіційне відкриття. Спершу комендантка табору Муза й інші організатори заслухали звіт ройових про готовність до пішої подорожі, потім учасники молилися. Після того, як на Замкову гору внесли стяги – синьо-жовтий національний і червоно-чорний, прапор табору й Острога, усі присутні виконали Гімн України.

Комендантка табору Муза виступила зі словами настанови, а також зауважила, що табір «Стеками князів Острозьких-2023» –ювілейний і найбільший за кількістю учасників. Звучала подяка Збройним силам України, які бережуть мирне небо й дозволяють провести захід.

«З нами мав бути друг Юхим (Юрій Юхимюк. – ред.), але він загинув. Тому цьогорічний табір присвячений йому. Пам’ятаємо і дякуємо», – підкреслила Муза.

Після цього слово надали другові Устимові – Юрієві Устимчукові, який 2015 року й заснував мандрівний табір «Стежками князів Острозьких».

«Радий вітати вас на Острожчині – землі, яка вас сьогодні зустріла, яка вас ще здивує. Упродовж п’яти днів вас чекають різні активності. Ви багато дізнаєтеся – від історії князів Острозьких до діяльності УПА і сучасних подій», – розповів Юрій.

Він також відзначив, що цьогоріч табір підтримало багато бізнесів, передавши мандрівникам продукти й напої. Крім того, згадав ще одного засновника табору Влада Войтовича, який загинув на фронті російсько-української війни понад рік тому.

«Отож, наша таборова родина має свої втрати і своїх героїв», – сумно підсумував Юрій Устимчук.

Заступниця острозького міського голови Ольга Логвін привітала гостей Острожчини, подякувала за цікавіть до історії та популяризацію туризму загалом і «стежок князів Острозьких» зокрема.

Начальниця відділу проєктної та інвестиційної діяльності Ольга Стецюк відзначила, що табір – національно-патріотичний захід, який демонструє небайдужість молоді, включеність юнацтва в життя суспільства, занурення в історію…

«Іти «Стежками князів Острозьких» – класно, радісно, пізнавально, захопливо, інтелектуально, важко, але можливо. Пам’ятайте: де б ви не були, Острог тепер завжди вас кликатиме до себе», – зауважила Ольга Володимирівна.

Господиня садиби, де таборитимуться мандрівники, Людмила Франковська бажала учасникам легкої дороги, дещо розповіла про те, яким буде проживання в її господі…

Опісля з піднесеним настроєм мандрівники рушили в наступний пункт – Межиріч.

Загалом учасники мандруватимуть «стежками» з 25 по 29 травня. Отож, гості краю матимуть п'ять днів, щоб поринути в атмосферу табірного життя. 10 ювілейний похід відбувається в умовах воєнного стану, тож розширена програма включатиме заняття й активності, які будуть корисними кожному в повсякденному житті. 

Проєкт реалізує громадська організація «Центр суспільних перетворень» за фінансової підтримки Міністерство молоді та спорту України  в рамках конкурсу з визначення проєктів національно-патріотичного виховання, розроблених інститутами громадянського суспільства, для реалізації яких надається фінансова підтримка у 2023 році. Партнери проєкту – «Національний Альянс».

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024