В Острозі провели грандіозну благодійну акцію «Світло в темряві війни»

17 Травня 2023, 12:22
В Острозі провели грандіозну благодійну акцію «Світло в темряві війни» ФОТО, ВІДЕО 1446
В Острозі провели грандіозну благодійну акцію «Світло в темряві війни»

Патріотично, весело та гучно провели акцію «Світло в темряві війни» в Острозі, поєднавши приємний відпочинок із благодійністю на підтримку Збройних сил України.

Теплий, сонячний день 14 травня був по справжньому святковим, хоч ніхто й не забув про війну, яка триває на сході та півдні України. Назва самої акції «Світло у темряві війни» красномовно говорила про реалії теперішнього часу. Зрештою, про нашу теперішню біду згадували на кожному дійстві, прямо чи опосередковано. 

Острожани та гості міста відпочиваючи, спілкуючись між собою, спостерігаючи за виступами місцевих артистів та відомих гостей, мали змогу купити солодощі, безалкогольні напої, різні смаколики, а також величезну кількість сувенірів, прикрас, іграшок. Діяли різноманітні виставки, атракціони, розваги. Цікаве та корисне було для дошкільнят, дорослих і навіть людей похилого віку.

Ще до оголошення про початок заходів на проспекту Незалежності, майдані Свободи,  алеї Міст побратимів, біля знаку «Я люблю Острог» підприємці, волонтери, учні та викладачі Острозької школи мистецтв, інші учасники заходів готувалися до дійства. Хтось мав виступати, хтось продавати свої вироби, інші – надавати різноманітні послуги.

Секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук та волонтерка і благодійниця Анна Мартинюк привітали присутніх, оголосили про початок неформальної акції «Світло в темряві війни». Вони також коротко анонсували та запросили присутніх на заплановані події – це дитячо-розважальна шоу-програма за участі аніматорів, квест ігор, бульбашкове шоу, виступ духового оркестру вихованців Острозької школи мистецтв, благодійна мистецька акція «Незламні матері України», благодійний захід «Світло у темряві війни», виступ гурту «Kozak System», відеопрезентація роликів про військову допомогу волонтерів з Острожчини. Їх всі (крім благодійної мистецької акції «Незламні матері України») організувала, матеріально підтримувала Анна Мартинюк.

Із дітьми дошкільного та шкільного віку грався клоун Іриска, потім з’явилися мультиплікаційні герої Сонік, Посіпака і Єдинорожка. Діти із ними залюбки фотографувалися, аніматори проводили різноманітні веселі ігри із малечею, кружляли хороводи, розважалися.

Всі охочі могли придбати фарби холі, різнобарвні кульки, зв’язані у форму собачки, зробити аквагрим, наклеїти патріотичну тату. Була можливість харчовими фарбами розмальовувати печиво, а також виготовити різноманітні вироби із термобісеру.

Виторгувані кошти підприємці та волонтери, судячи із написів, обіцяли спрямувати на підтримку Збройних сил України.

Різноманітні музичні твори грав духовий оркестр Острозької школи мистецтв (керівник Сергій Бережнюк). Після завершення виступів Анна Мартинюк вручила кожному виконавцю медаль «За участь у благодійному заході «Світло в темряві війни» та солодкі подарунки. Її допомагали Тарас Хмарук і члени Молодіжної ради Острога. 

Упродовж дня на майдані Свободи та по проспекту Незалежності можна було пострибати на батуті, покататися на гірках, оглянути різноманітні виставки, зокрема малюнків учнів художнього відділення Острозької школи мистецтв, гуртківців будинку школярів. Волонтери, зокрема, інтернет-магазин «Шпилька», волонтерські групи із Острозького ліцею № 2, туристично-інформаційного центру Острога, Ліза Аршинова з подругами та багато інших продавали свою продукцію та збирали кошти. Вони пішли на підтримку ЗСУ. Діяла фотозона «Світло в темряві війни».

Великий інтерес викликала виставка трофейної зброї, осколки снарядів та іншого ворожого спорядження. Там збиралося дуже багато людей. Вони розпитували організаторів, фотографували рашистське залізяччя.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024