До Острозької академії завітав польський режисер Єжи Залєвський

22 Квітня 2023, 12:37
Фото Острозької академії 977
Фото Острозької академії

У Національному університеті «Острозька академія» відбулася зустріч із Єжи Залєвським, режисером документального фільму «Анна Валентинович. Звідки ми приходимо, хто ми, куди прямуємо».

До університету режисер завітав у п'ятницю, 21 квітня. Про це повідомили на сайті Острозької академії. 

«Єжи Залєвський вже відвідував Острозьку Академію в березні 2014 року й тоді пообіцяв презентувати створений фільм за деякий час. Тож сьогодні, зрештою, ми й маємо презентацію документального фільму про Анну Валентинович у стінах академії. На зустрічі з ректором Єжи Залєвський обговорив можливості подальшої діяльності із вшанування пам'яті Анни Валентинович і дослідження україно-польських стосунків. Йдеться, зокрема, про організацію науково-практичної конференції та презентацію наступних фільмів», – зазначив кандидат наук з державного управління, доцент кафедри журналістики та PR менеджменту НаУОА Сергій Штурхецький.

Під час зустрічі студенти мали змогу поспілкуватися з режисером, почути цікаві історії про створення фільму й дізнатися більше про життя та долю Анни Валентинович.

Враженнями поділилася студентка другого курсу спеціальності «Журналістика» Вікторія Шилан.

«Зустріч із Єжи Залєвським була цікавою й пізнавальною. Він поділився своїм досвідом і секретами зйомок фільмів. У мене залишилися лише позитивні враження», – зазначила студентка. 

До слова, Анна Валентинович – українка, відома громадська діячка, одна із засновниць польської спілки «Солідарність».

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024