Вихованки школи мистецтв перемогли у Всеукраїнському конкурсі бандурного мистецтва

01 Березня 2018, 12:40
5621

Фестиваль-конкурс «Козацькому роду нема переводу!» відбувся 24 лютого в Кам’янець-Подільському. Свої таланти перед професійним журі демонстрували 200 юних бандуристів, учні мистецьких шкіл та студенти вищих навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації з 10 областей України. Наше місто на конкурсі представляли учениці Острозької школи мистецтв Соломія Поліщук, Софія Пасічник та Вікторія Стамбульська, вихованки викладачки Тетяни Єсіпової.

Професійне та зіркове журі конкурсу, до складу якого увійшли заслужений артист України Тарас Яницький, відома композиторка Руслана Лісова, викладачка РДГУ, член Національної спілки кобзарів України Наталія Турко та учасник, володар призу глядацьких симпатій телешоу «УКРАЇНА МАЄ ТАЛАНТ – 2» Ярослав Джусь, високо оцінили виступи острожанок.


 

У категорії «бандурист-інструменталіст» почесне IV місце здобула Вікторія Стамбульська. Дівчина виконала композиції М. Сокорика «Листок до альбому» та Н. Курила варіації на українську народну пісню «Ой, верше, мій верше». Для юної бандуристки Софії Пасічник, це був перший досвід участі у фестивалі такого рівня і він, безперечно, був абсолютно вдалим. Професійно виконавши пісню «Мамина коса» (сл. І. Чернецького, муз. Вільгуцької) та «Кирпата»(сл. В. Гринько, муз. В. Костенко), у категорії «бандурист-вокалість», Софійка здобула ІІІ місце. Кращою з кращих серед бандуристок-вокалісток стала Соломія Поліщук. За виконання композицій «Україно моя» (сл. та муз. Т. Бороденко) та «Розмальований світ» (О. Дегтяр) обдарована юна бандуристка здобула переможне І місце. За високопрофесійну підготовку учасників та популяризацію національного інструменту – бандури, викладачці Тетяні Єсіповій вручили подяку від членів журі та організаторів фестивалю.


 

Ще однією цікавинкою фестивалю було те, що для викладачів провели майстер-класи від провідних фахівців у галузі бандурного мистецтва та презентували нотну та методичну літературу. Зокрема, по завершенню майстер класів Тетяна Єсіпова, отримала сертифікат слухача майстер-класу «Основні проблеми з експлуатації народного інструменту бандура та шляхи їх подолання» Сергія Ткача, майстра із ремонту інструменту бандура, викладача Корецької дитячої школи мистецтв. А також сертифікат слухача майстер-класу «Теоретичні засади художнього виконання художніх творів на бандурі»від одного із членів журі – Тараса Яницького.


 

Як розповіла пані Тетяна та її учениці, фестиваль вразив високим рівнем організації, географією учасників та неймовірно позитивною енергетикою, що панувала на конкурсі.

Нам надзвичайно сподобалось місто й те, як тепло та щиро нас зустріли у Кам’янець-Подільській дитячій музичній школі ім. Ф. Д. Ганіцького. Участь у фестивалі – це завжди хвилююче,адже саме під час таких заходів діти можуть не лише продемонструвати свої таланти, а й побачити як грають інші. Це колосальний досвід, який допомагає нам розвиватися та самовдосконалюватись. Саме тому, я безмежно вдячна батькам дівчат за те, що вони завжди підтримують та вболівають за своїх дітей, допомагають вирішувати усі фінансові питання участі у фестивалях та різноманітних конкурсах,  –  поділилася з нами Тетяна Єсіпова.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024