В Острозі почали втілювати дитячий проєкт «Школа туристичного волонтерства»

01 Квітня 2023, 12:27
В Острозі почали втілювати дитячий проєкт «Школа туристичного волонтерства» 787
В Острозі почали втілювати дитячий проєкт «Школа туристичного волонтерства»

У Туристично-інформаційному центрі (ТІЦ) Острога провели перший захід у межах реалізації дитячого проєкту: «Школа туристичного волонтерства». Участь у заході взяли 11 учнів 6 – 8 класів острозьких ліцеїв.

Розпочала захід, який відбувся в п'ятницю, 31 березня,  начальниця ТІЦу Алла Маслянчук. Вона коротко розповіла про ТІЦ, проєкт, який він розпочинає реалізовувати, представила свою колегу, організаторку туристичних екскурсій Мирославу Садовець

Продовжили захід грою, під час якої присутні знайомилися. Кожен учень вибирав наосліп із баночки літеру. Добираючи слова саме на цю букву, кожен після того, як представлявся і називав свій заклад освіти, намагався описати себе бодай одним прикметником. Було весело й потішно.

Після знайомства Алла Маслянчук спочатку запитувала дітей про їхні знання, а потім розповідала про туризм, подорожі, екскурсії, їх ведучих – тобто гідів. Вони мають володіти ґрунтовними знаннями, знати своє місто чи село, вміти гарно подавати інформацію, бути зовні привабливими, мати лідерські якості та багато іншого. Також говорили про волонтерство, звертаючи особливу увагу на туристичну сферу.

У другій частині заходу Мирослава Садовець спочатку розповідала про князів Острозьких та їхній герб. Цікавою була інформація про основні пам’ятки нашого міста: князівський замок ХІV століття, Свято-Богоявленський собор, Круглу, Татарську та Луцьку вежі, костел і синагогу, пам’ятник князям Острозьких, Свято-Миколаївську церкву, Острозьку академію (новий та старий корпуси), Острозьку Біблію та інші.

Паралельно на стіні з допомогою відеопроектора показували презентацію «Острог історичний». Там були світлини та текст про визначні архітектурні та культурні об’єкти нашого міста. Із захопленням присутні слухали наші міські легенди, а також багато різних фактів та цифр із історії нашого міста та України. 

Закріпили отримані знання учні під час гри. Двом командам роздали у конвертах світлини й окремо їх назви. Потрібно було правильно їх сумістити. Із цим обидві команди швидко й без помилок справилися.

У завершальній частині заходу Алла Маслянчук дякувала юними волонтерами-екскурсоводами за участь в проєкті, про майбутні заняття в його межах.

Наступний захід планують провести 8 квітня. Він має розпочатися 13:00 годині. Збиратимуться знову в Туристично-інформаційному центрі Острога (Острог, проспект Незалежності, буд. 2).

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024