В Острозькій академії за участі міністра охорони здоров'я засідала Госпітальна рада Рівненщини

29 Березня 2023, 16:20
В Острозькій академії за участі міністра охорони здоров'я засідала Госпітальна рада Рівненщини ФОТО 1487
В Острозькій академії за участі міністра охорони здоров'я засідала Госпітальна рада Рівненщини

У Національному університеті «Острозька академія» (НаУОА) відбулося засідання Госпітальної ради Рівненського госпітального округу.

Учасниками заходу, який відбувся в середу, 29 березня, були представники Уряду України, Національної служби здоров’я України, очільники області, члени Госпітальної ради, директори закладів охорони здоров’я нашої області, журналісти, науковці та інші фахівці охорони здоров’я Рівненщини.

До початку заходу для почесних гостей нашого Острога та НаУОА провели екскурсію Музеєм історії Острозької академії. Спікером засідання Госпітальної ради був директор департаменту цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської облдержадміністрації (РОДА) Олег Вівсянник. Він одразу запросив присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам’ять усіх загиблих захисників України, які втратили життя, обороняючи нашу країну від лютого ворога. Після того були представлені почесні гості.

Вітали присутніх на Рівненщині та в Острозі, бажали плідної роботи, висловлювали свої побажання щодо роботи Госпітальної ради, говорили про заклад вищої освіти, який приймав захід, та багато іншого: голова Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль, голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш, голова Госпітальної ради, перший заступник голови РОДА Сергій Подолін, ректор НаУОА, Герой України Ігор Пасічник.

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, який напередодні вже відвідав Острозьку обласну психлікарню, виступав із доповіддю «Фінансування галузі охорони здоров’я області у 2023 році». Очільниця Національної служби здоров'я України (НСЗУ) Наталія Гусак виступала із темою «Програма медичних гарантій в Україні на 2023 рік». Про основні напрями евакуаційних завдань та співпраці з цивільними закладами охорони здоров’я говорив начальник військового госпіталю в Рівненській області Тимофій Кульчицький. Про розвиток медичної освіти на теренах Рівненської області розповідав ректор Луганського державного медичного університету Сергій Смірнов. Згаданий уже Олег Вівсянник представив доповідь на тему «Формування спроможної мережі у Рівненській області у 2023 році».

Після виступів доповідачі відповідали на різноманітні запитання присутніх. Учасниками заходу також були (переважно як слухачі)  депутати Рівненської обласної та Острозької міської ради, міський голова Юрій Ягодка, очільники острозьких лікувальних закладів та їх заступники Віталій Бойко, Олександр Стратюк, Вадим Бондарчук, заступник голови Рівненської обласної ради Віталій Ундір, викладачі НаУОА та багато інших.

Після завершення виступів і дискусії коротко підбили підсумки засідання Госпітальної ради Рівненського госпітального округу Олег Вівсянник і Віталій Коваль. Учасники заходу після закінчення його офіційної частини ще довго спілкувалися, фотографувалися, так би мовити, в неформальній обстановці.

Фото Івана ГЛУШМАНА

та пресслужби Рівненської облради

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024