У Рівному відбувся благодійний захід, присвячений історії книги

28 Березня 2023, 16:37
У Рівному відбувся благодійний захід,  присвячений історії книги 1015
У Рівному відбувся благодійний захід, присвячений історії книги

У Рівному відбувся благодійний захід, присвячений історії книги. Ініціатива його проведення належить рівненській  майстрині, керівниці проєкту «Креативна книга», добродійниці Олені Медведєвій та старшому науковому співробітнику Музею книги і друкарства Острога Анатолію Хеленюку.

Захід провели у вівторок, 28 березня.

Відвідувачі заходу, серед яких були діти та їхні батьки, що тимчасово проживають у Рівному, ховаючись від війни, мали нагоду дізнатися про те, як виникла і розвивалась книжкова справа, побачити унікальні видання (стародруки та рідкісні книги), що зберігаються в острозькому Музеї книги, поставити запитання і навіть спробувати писати гусячими перами та чорнилами, виготовленими за давніми рецептами.

Аби зацікавити відвідувачів, організатори обрали театралізований формат заходу – історію книги оповідав монах-переписувач. Цікава розповідь про монастирські скрипторії, перших друкарів, 500-літню технологію книжкового друку, супроводжувалась показом рідкісних книг, ілюстрацій та предметів, що стосуються історії книжкової справи.

Окремо відвідувачі дізналися про історію книгодрукування в Острозі, покровителів міста – могутніх князів Острозьких та шедевр світового книгодрукування «Острозьку Біблію».

Натомість майстриня Олена Мєдвєдєва продемонструвала відвідувачам унікальні книги, створені в техніці вишивки: твори Лесі Українки, Євангеліє та інші.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024