Острожчина провела в останню дорогу вже сорокового захисника. ФОТО, ВІДЕО

25 Березня 2023, 07:46
У Верхові похоронили загиблого воїна Юрія Дячука ФОТО, ВІДЕО 5951
У Верхові похоронили загиблого воїна Юрія Дячука

Острозька міська територіальна громада поринула у тривалу скорботу – за попередні десять днів стало відомо про загибель чотирьох захисників із краю.

У п'ятницю, 24 березня, у Верхів повернувся у домовині мешканець села, воїн Збройних сил України Юрій  Дячук. Йому 15 квітня цього року виповнилося б 37 років. Це сороковий загиблий військовий із Острожчини від початку широкомасштабного вторгнення ворога в Україну й 47-й – із початку російсько-української війни, розв'язаної  2014 року. Цю сумну статистику під час поховання Юрія Дячука у своїй промові озвучив Острозький міський голова Юрій Ягодка.

Обірвалося життя Юрія Дячука 17 березня на Луганщині в районі населеного пункту Червонопопівка. Військовий загинув під час бою, отримавши поранення не сумісні з життям.

Вулицю, яка веде до будинку загиблого захисника України верхівчани встелили живими квітами. Їх також приносили і покладали до домовини із полеглим героєм після приїзду скорботного кортежу з Рівного.

Люди молилися за упокій душі загиблого в Царстві Небеснім, висловлювали щирі співчуття сім’ї. Кошик із квітами також поклав міський голова Юрій Ягодка, очільник Верхівського старостинського округу Іван Войтов, заступниця міського голови Олеся Кашуба. У хаті відбулася коротка заупокійна молитва й після того довга колона людей із квітами, прапорами, хрестами вирушила в напрямку до центру села.

Чин відспівування у місцевому храмі провів благочинний церков Острожчини Православної церкви України, протоієрей Юрій Лукашик, місцевий священник Назар Ніколайчук та ще чотири клірики із сіл нашого краю. Разом із ними молився церковний хор і багато жителів села та його гості.

Завершився похорон на Верхівському цвинтарі. Там після спільної молитви за упокій душі новопреставленого, невинно вбитого воїна ЗСУ, присутні військові підняли над домовиною державний прапор України. Прозвучав гімн, були дані салюти на честь загиблого. Синьо-жовтий стяг командир від імені Верховного головнокомандувача передав родині як символ того, за що боровся і загинув Юрій Дячук.

Як не гірко констатувати, але найближчим часом очікується ще один похорон бійця ЗСУ. На війні загинув 24-річний острожанин Олександр Повар. Потік біди, страждань, сліз і розпачу на Острожчині та Україні, на превеликий жаль, не припиняється…

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024