У Рівненській міській бібліотеці на «Ювілейному» розглядали «Пластилінові цифри» Євгенії Гембаровської

21 Березня 2023, 22:52
У Рівненській міській бібліотеці на «Ювілейному» розглядали «Пластилінові цифри» Євгенії Гембаровської 216
У Рівненській міській бібліотеці на «Ювілейному» розглядали «Пластилінові цифри» Євгенії Гембаровської

У Рівному, зокрема міській бібліотеці (мікрорайон «Ювілейний») відзначили Всеукраїнський тиждень дитячого читання.

Комплекс заходів розпочався 21 березня зустріччю з острозькою письменницею Євгенією Гембаровською. Про це інформували на сторінці книгозбірні.

Письменниця презентувала свою нову книгу «Пластилінові цифри». На початку заходу провідна бібліотекарка Зоя Романуха розповіла присутнім учням 4-Б класу НВК №19 про авторку, яка вправно вишиває, малює і майстерно пише поетичні та прозові твори, які були опубліковані в багатьох часописах Рівненщини та України.

Під час зустрічі острозька літераторка акцентувала увагу дітей на те, що всі мрії і фантазії можна зліпити з пластиліну також зауважила, що малюнки в книжечці вона виліпила власноруч, старанно продумувала тексти віршиків, щоб зацікавити дітей. Крім презентації та читання дитячих творів, Євгенія Гембаровська запропонувала дітям виготовляти власноруч картини з пластиліну.

 Учні ліпили кольорові цифри, квіти, фрукти, дерева, різноманітних тварин, які потім презентували авторці. Олександра Холод, Юлія Удодік прочитали свою власну поезію та поділилися планами про майбутню творчу, письменницьку діяльність.

Класна керівниця 4-Б класу Олена Олійник підсумувала, що для вивчення цифр письменниця вдало підібрала відповідні текстові «підказки» у формі легких для запам’ятовування дитиною віршиків, паралельно розвиваючи дрібну моторику.

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024