Гімн пвк «вагнер» у гуртожитку Острозької академії – випадковість: висновок СБУ

14 Березня 2023, 08:28
Гімн пвк «вагнер» у гуртожитку Острозької академії – випадковість: висновок СБУ 2860
Гімн пвк «вагнер» у гуртожитку Острозької академії – випадковість: висновок СБУ

Служба безпеки України перевірила інцидент, який трапився в одному з гуртожитків Острозької академії та з'ясувала, що гімн пвк «вагнер», на який скаржилися користувачі соцмереж звучав у закладі унаслідок випадкових дій.

Нагадаємо: у мережі поширили інформацію про те, що в гуртожитку № 10 Острозької академії мешканці слухали гімн пвк «вагнер» (це російське незаконне збройне формування, яке бере участь у російсько-українській війні). Наступного ж дня адміністрація вишу  звернулася до правоохоронних органів для з'ясування обставин. Про це повідомляють на сайті університету.

Після  розслідування правоохоронними органами та УСБУ університет отримав відповідь про те, що композиція в гуртожитку лунала внаслідок випадкових дій, а не умислу.

«Співробітники УСБУ в Рівненській області здійснили перевірку усіх причетних до інциденту, що трапився на території одного із гуртожитків НаУ «Острозька академія». Так, було встановлено, що відеоролик, де лунав гімн пвк «вагнер», увімкнувся автоматично у підбірці «тік-току». Перевірочні заходи підтвердили непричетність вказаної особи до протиправної діяльності. Інформації, що становила б інтерес для СБУ, не виявлено», – повідомила речниця УСБУ в Рівненській області Анна Свінціцька-Савчук.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024