У День письменника в Острозькій бібліотеці говорили про літературну творчість, війну та майбутню перемогу

02 Березня 2023, 15:22
У День письменника в Острозькій бібліотеці говорили про літературну творчість, війну та майбутню перемогу 1167
У День письменника в Острозькій бібліотеці говорили про літературну творчість, війну та майбутню перемогу

В Острозькій центральній бібліотеці з нагоди Всесвітнього дня письменника відбулася книжкова гостина «Магія пера» з письменницею Галиною Шостюк.

Активними учасниками заходу, який провели напередодні дня майстрів красного письменства, 2 березня, були працівники сільських книгозбірень Острожчини, місцеві літератори, друзі авторки, шанувальники художнього слова, журналісти.

Привітала присутніх на заході, розповіла про свято літераторів, представила гостю й була спікеркою заходу завідувачка відділу обслуговування згаданої книгозбірні Валентина Ліщук.

Галина Шостюк спершу розповідала про свою творчість, над чим тепер працює (книга про Бахмут та його оборонців, відомих і невідомих), про свої відчуття та емоції під час творчості, про племінника, який обороняє згадане місто, зниклого безвісти острожанина, останнє спілкування із ним та часті розмови із батьком, який мріє, що син повернеться живим додому.

«До війни я писала про дружбу, любов, кохання, про гарних і добрих людей. Для мене поганих людей у світі не було. Кожна людина приходить у світ і приносить із собою якесь своє призначення, що вона доброго має у світі зробити. Погані люди з’явилися, коли русня почала топтати Україну. Тоді для мене з’явилися справді погані люди», – зазначила Галина Михайлівна.

Тема теперішньої війни була панівною під час заходу. Воно й зрозуміло, адже болить душа через різні біди та жахіття, які приніс на нашу землю ворог. Галина Шостюк багато розповідала про героїзм захисників України, їх відвагу та самопожертву, віру в перемогу України, настання миру, волонтерство, необхідність підтримки українських воїнів у цей складний час, відмінності між українцями та рашистами на емоційному, ментальному та інших планах, про пошук та опрацювання інформації та багато іншого.

Книжкова гостина відбувалася в теплій та дружній атмосфері, навіть не зважаючи на обговорення емоційно важких тем нинішнього воєнного лихоліття. Світлим промінням, яке ніби розганяло смуток і скорботу реалій теперішнього часу, були розповіді про любов до Батьківщини, героїзм воїнів Збройних сил України, нашу святу віру в обов’язкову перемогу України над ворогом, високий патріотизм та самопожертву захисників України.

Присутні ділилися враженнями про творчість Галини Шостюк, розповідали про її волонтерство, цікавилися думками літераторки щодо різних моментів нашого теперішнього та довоєнного життя.

Активну участь в заході брали Марія Федорчук, Ольга Бояр, Ольга Крутій, Вікторія Кригер, Алла Маслянчук та ін. Присутні дякували пані Галині за цікаве та змістовне спілкування, вручили їй квіти, солодкий подарунок, фотографувалися та продовжили спілкування уже в, так би мовити, неформальній обстановці.

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024