Печива за 600 гривень не купляли, а придбали цукерки: позиція Острозької міськради щодо солодощів за завищеними цінами

25 Лютого 2023, 09:43
Печива за 600 гривень не купляли, а придбали цукерки: позиція Острозької міськради щодо солодощів за завищеними цінами 2530
Печива за 600 гривень не купляли, а придбали цукерки: позиція Острозької міськради щодо солодощів за завищеними цінами

Острозька міська рада оприлюднила офіційну позицію щодо того, чи справді для формування подарункових наборів для дітей придбали печиво по 400–600 гривень за кілограм.

У п'ятницю, 24 лютого, відбулася чергова сесія Острозької міської ради. Після розгляду усіх питань порядку денного міський голова Юрій Ягодка в завершальній частині роботи міського парламенту «Різному» дав пояснення щодо резонансної інформації про нібито придбання печива по 400 – 600 гривень. Очільник громади пояснив, що трапилася помилка й печиво за такою ціною не закуповували.

 Згодом у телеграм-каналі «Острозька міська рада live» та фейсбук-сторінці міської ради з’явився офіційний текст щодо порушеної проблеми. У ньому повідомляють, що загалом було куплено 950 подарунків на суму 247 тисяч гривень. Ціна одного пакунка – 260 гривень, середня вага 1,1 кілограма.

«Діти отримали свої солодощі. У нас є в наявності всі дані батьків, які отримали новорічні набори. Це все дуже просто перевірити. Копійки не було вкрадено чи використано не правильно», – ідеться в повідомленні міськради.

Крім того, виклали фото, розглянувши які, ви можете ознайомитися з вмістом та асортиментом цукерок, які отримали діти. Є в дописі міської ради й таблиця, в якій порівняли ціну на цукерки в різних магазинах Острога та оцінили приблизну вартість купленого набору. Наведені цифри свідчать, що ціни на солодощі в закладах торгівлі Острога мало відрізняються.

«Як сталося так, що печива в наборі лише один вид, а по документах записано інше? У цій ситуації винні дві сторони: підприємець, який виписав накладну вказавши, замість цукерок печиво з його захмарною ціною, та працівник міської ради, який не звернув уваги, не перепитав, а механічно вніс дані в систему», – пояснюють у міській раді.

Нагадаємо: Здолбунівська прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом закупівлі печива для подарунків дітям за завищеними цінами в умовах воєнного стану. В Острозькій міській раді розпочали службове розслідування й обіцяють, що винні обов'язково понесуть відповідальність.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024