Спілкувалися, грали «Що? Де? Коли?» та збирали гроші на ЗСУ: в Острозі відбулася «Зустріч друзів»

22 Січня 2023, 17:43
Спілкувалися, грали «Що? Де? Коли?» та збирали гроші на ЗСУ: в Острозі відбулася «Зустріч друзів» ФОТОРЕПОРТАЖ 1722
Спілкувалися, грали «Що? Де? Коли?» та збирали гроші на ЗСУ: в Острозі відбулася «Зустріч друзів»

В Острозі провели патріотичний, благодійний, історико-краєзнавчий, культурний захід. Під час нього присутні грали інтелектуальну гру «Що? Де? Коли?», крім того, відбулася «Зустріч друзів».

Друга за ліком «Зустріч друзів» відбулася в суботу, 21 січня, в мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» – перша була влітку 2021 року. Дійство організували та провели працівники трьох закладів нашого міста – Острозької школи мистецтв (ОШМ), Національного університету «Острозька академія» (НаУОА) та Державного історико-культурного заповідника Острога (ДІКЗО).

Упродовж майже трьох годин запрошені багато спілкувалися, смакували каву, чай та тістечка, збирали кошти на підтримку Збройним силам України, дякували їм за можливість проводити подібні дійства, говорили про війну, благодійність, наше місто як Молодіжну столицю України 2022 та 2023 років. Під час уже традиційної інтелектуальної гри наші острозькі знавці, магістри демонстрували свої знання, ерудицію та винахідливість.

Відкрила захід директора Острозької школи мистецтв Наталія Балаушко. Вона подякувала присутнім за участь, коротко анонсувала перебіг запланованих подій та запросила всіх оглянути виставку світлин студента НаУОА, воїна полку «Азов» Ореста (Дмитра Козацького). Завідувачка музею історії НаУОА Анастасія Хеленюк провела цікаву та змістовну екскурсію в одній із зал підземної мистецької галереї. Там були виставлені 25 світлин захисника «Азовсталі».

Після екскурсії, короткої перерви розпочалася інтелектуальна гра «Що? Де? Коли?». Її ведучим був старший науковий співробітник Музею книги та друкарства Анатолій Хеленюк. Команду знавців очолював секретар Острозької міської ради Тарас Хмарук.

Складні запитання для знавців, магістрів, переможців попередньої, першої гри, підготували працівники ДІКЗО, ОШМ та НаУОА. Вони стосувалися історії міста, музичного мистецтва, історії та звичаїв українського народу.

Загалом знавці, яких оплесками та вигуками гаряче підтримували глядачі були, як кажуть, в ударі. Вони взяли перше очко, а ось на друге запитання не змогли правильно відповісти. Після того знову правильна відповідь і знову рахунок зрівнявся 2:2. І знову знавці вийшли вперед, потім було 4:2, 4:3. Два завершальні основні запитання також були «за знавцями». Навіть після перемоги 6:3 гра продовжувалася. Організатори надали шанс скоротити рахунок, але й вона не була вдалою. Зрештою Анастасія Хеленюк запропонувала складне запитання, поставивши «на кін» три додаткові хвилини для обговорення відповіді в наступній грі. І тут знавці також були «на коні». Вони відповіли точно. У підсумку блискуча перемога – 8:3.

У малих перервах між запитаннями були дві музичні паузи, під час яких виступали сольно Дарина Клімчук та Оксана Скороход. Під час, так би мовити, великої перерви був проведений благодійний аукціон. Його провела вже згадана Наталія Балаушко.

На продаж були виставлені набір марок, залишок бойового предмета з передової, блокнот «Острог –  Молодіжна столиця України», майка й чашка від Туристично-інформаційного центру Острога та велика – найвідоміша у світі – світлина Ореста (Дмитра Козацького) під час захисту Маріуполя.

Переможцями торгів стали Анна Мартинюк, Ольга Стецюк, Олександр Корнійчук, Тетяна Хохліч і В’ячеслав Драчук. Наталія Балаушко повідомила нам, що на аукціоні зібрали 15 000 грн. Ці кошти вирішили розділити на три частини. Їх спрямують на придбання двох тепловізорів та на автомобіль для військових, на який кошти збирає волонтерська група «Разом до перемоги».

Після завершення благодійного аукціону присутні слухали музику, пісні та колядки у виконанні викладачів Острозької школи мистецтв і Центру культури, дозвілля та туризму.

Продавав власні вироби інтернет-магазин «Шпилька», а волонтери – смачні тістечка, солодощі та каву. Зібрані кошти також спрямують на підтримку ЗСУ.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024