В острозькому «Центрі добра» провели арт-терапевтичний тренінг

19 Січня 2023, 18:05
В острозькому «Центрі добра» провели арт-терапевтичний тренінг 618
В острозькому «Центрі добра» провели арт-терапевтичний тренінг

Розпочав роботу «Центр добра», створений на базі Острозької бібліотеки для дітей. У спеціально облаштованому просторі відбувся перший захід для дітей громади і тих, хто приїхав до міста, тікаючи від війни.

На початку цього тижня острозький «Центр добра» отримав від благодійного фонду «Рокада» (Рівне) техніку, необхідну для занять із дітьми. Алла Базан, директорка Острозької бібліотеки для дітей, де втілюватимуть названий проєкт, розповіла, що гості привезли й передали великий плазмовий телевізор, три ноутбуки, кольоровий принтер, ігрову приставку «Sony PlayStation».

Ще раніше бібліотеці презентували по п’ять кубічних та грушеподібних пуфів для сидіння. Незабаром у рамках цього проєкту книгозбірня отримає деякі меблі, відеопроєктор, екран, різноманітні ігри.

У середу, 18 січня, у центрі провели перший захід. Це був інтеграційний арттерапевтичний тренінг. Метою заходу було не лише знайомство діток між собою, зняття тривожності за допомогою пластичних матеріалів, активізації за допомогою ігор, творення спільного і творчого, а й формування нового поля довіри, адже багато дітей із окупованих територій розповідали недитячі важкі історії про обстріли і смерті, чим зворушили всіх присутніх дорослих до сліз.

Психологині фонду «Рокада» Діана Савенко та Ірина Сірачук упевнені, що надзвичайно важливо дозволяти дітям проживати різні емоції, увіходити до груп однолітків, а нам, дорослим, допомагати нашим дітям проживати їхнє дитинство. Тому новостворений інтеграційний простір за підтримки БФ «Рокада» буде слугувати безпечним і надійним місцем для діток різного віку.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024