Перший заступник голови Острозької РДА став учасником програми США – «Відкритий Світ»

10 Лютого 2018, 13:51
Іван Сопіга біля Білого Дому у Вашингтоні 8135 Джерело: facebook.com
Іван Сопіга біля Білого Дому у Вашингтоні

Перший заступник голови Острозької РДА, винускник Острозької академії Іван Сопіга перебуває у США в складі однієї з п’яти делегацій програми обміну «Open World Ukraine», організованої Конгресом США.

Як один із переможців номінованих «Лігою інтернів», чоловік впродовж відрядження буде знайомитися з роботою органів місцевого самоврядування в місті Літл-Рок, штат Арканзас. «Ліга інтернів» заснована у травні 2009 року, як об’єднання випускників Програми стажування у Верховній Раді України та центральних органах виконавчої влади.

Як розповів Іван Сергійович, їхня команда уже мала низку зустрічей у Вашингтоні. Зокрема із сенатором від штату Арканзас, членом республіканської партії Джоном Боузменом, Джефом Білменом, помічником із законодавчих питань члена Палати представників Пітера Дж. Роскама,  Орестом Дейчаківським, колишнім радником з питань політики щодо Білорусії, Болгарії, Молдови, Румунії та України в Гельсінкській комісії  США, Мирославою Гонгадзе, продюсером української служби «Голос Америки» та ін. Тепер, делегація перебуває у штаті Арканзас, де заплановано низка важливих подій, про які ми детальніше розкажемо після повернення Івана Сопіги.


 

Програма «Відкритий Світ» створена для молодих лідерів – представників різних рівнів державної влади, академічного співтовариства, громадських організацій і ділових структур які зацікавлені у вивченні американського досвіду й підтримці професійних та особистих контактів з американськими колегами після повернення до України. Такий обмін досвідом, насамперед, розрахований на активну молодь, якій вдалося проявити сильні лідерські якості та зарекомендувати себе, як професіонали своєї справи.  

За ініціативи  Конгресу США, такі акції вивчення американського досвіду, в Україні діють з 2003 року. «Відкритий світ» є єдиною програмою обмінів усередині законодавчої гілки влади США й отримує щорічне фінансування від Конгресу США.  Участь у програмі не передбачає ніяких фінансових витрат з боку учасників.  Управління програмою здійснюється Центром «Відкритий Світ» при Бібліотеці Конгресу США – незалежним федеральним агентством, що управляється Радою опікунів.

Кожен з делегатів бере активну участь в обміні досвідом і знайомиться із реаліями життя американських колег.  Програма візиту складається індивідуально для кожної делегації, з урахуванням інтересів і побажань учасників. У більшості випадків делегати зупиняються в американських родинах, що дозволяє їм ближче познайомитися з повсякденним і громадським життям американців.  Приймаючі родини у свою чергу одержують можливість довідатися про Україну «з перших вуст»  – від людей, що формують її новий образ.

У 2018 році  отримання нового досвіду проводиться за темою: роль законодавців місцевого рівня.

Автор: Інна СОБКО

Коментарі
11 Лютого 2018, 15:11
Молодець! Прогресивний чоловіік!
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024