Вихованці Острозької гімназії презентували краєзнавчо-соціальні проекти

08 Лютого 2018, 11:24
8242

У Острозькому навчально-виховному комплексі «Школа I-III ступенів- гімназія» відбулася учнівська конференція науково-краєзнавчого об'єднання старшокласників «Спадщина».

Одинадцятикласники  для вчителів та учнів сучасного закладу освіти презентували власні краєзнавчі проекти, які об’єднала наскрізна тема  «Острог: інший ракурс».  До краєзнавчого звіту готувалися усі члени товариства, та на огляд аудиторії представили лише сім найкращих робіт. 


 

Разом із вчителем суспільних дисциплін, керівником  краєзнавчого об’єднання Ларисою Борисівною Конончук учні обирали  для свої робіт найбільш актуальні та незвичні теми, котрі показали наше місто в незвичному ракурсі, навіть для деяких корінних острожан . У презентаціях гімназисти висвітлювали своє бачення історії Острога, піднімали ключові екологічні, соціальні, економічні проблеми міста та пропонували власні варіанти їх вирішення.


 

Зокрема одинадцятикласники  говорили  про «Свята та традиції: календар визначних подій» (Ангеліна Васькевич), «Острог Радянський: фотоколаж» (Анастасія  Бобкова), «Острог :очікування та реальність» (Валерія  Вітковська), «Острог: місто моє улюблене» (Вероніка Стицюк),    «Секонд-хенди»  (Тетяна Блажієвська),   «Острог: вдень та вночі» (Олена  Рогалінська) та  «Втрачені інфраструктури Острога» (Богдан Грабарчук). Усі виступи відзначились оригінальністю бачення проблем, глибокою громадянською позицією школярів та креативним мисленням у підготовці роботи.

Випускники  зуміли показати наше місто з іншого ракурсу. Вони звернули увагу на те, що ми за буденністю іноді просто не помічаємо, а бо ж звиклись з острозьким сьогоденням. Також я приємно вражена, наскільки учні відповідально та креативно підійшли до своїх завдань. Інформація, фото та відео матеріали стануть для нашого товариства безцінним надбанням.  У кожній презентації, не зважаючи, що подекуди піднімалися не зовсім приємні теми, відчувалася неймовірна любов до рідного Острога та непереборний оптимізм й віра у краще нашого міста. Я вважаю, що це був своєрідний «краєзнавчий атестат зрілості» острозького випускника, справжнього патріота міста – підсумувала конференцію Лариса Борисівна Конончук.



Лариса Борисівна Конончук
Лариса Борисівна Конончук

 

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024