«Очі горіли, коли грав у футбол»: спогади сестри про Героя Володимира Киричука

05 Грудня 2022, 18:00
Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки 3341
Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки

На Острожчині у селі Бубнівка провели в останню дорогу 23-річного військового Володимира Киричук. 

Спогади сестри Героя Юлії опублікували на сторінці Рівненської міськради у фейсбуці. 

Володимир Киричук народився у селі Плоска на Острожчині, навчався у місцевій школі, а за тим здобував вищу освіту за спеціальністю «Фізична культура і реабілітація» в Міжнародному економіко-гуманітарному університеті імені Дем'янчука.

Працював експедитором, а останнім часом – на хлібзаводі «Рум'янець» у Рівному.
«Найбільше він любив спорт, присвячував йому багато часу, очі горіли, коли грав у футбол. Виступав за команди Верес, Звягель, ОДЕК. Футбол був його життям. Володя взагалі дуже любив рух, тому багато подорожував, не міг довго всидіти на місці», – розповідає сестра Героя Юлія.

Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки
Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки

Війна змусила інакше подивитися на життя. Адже добрий, щирий, позитивний юнак вирішив стати на захист країни.

«Володі прийшла повістка. Він міг не йти, адже наш тато мав інвалідність, але брат вирішив інакше. Він дуже любив батьків, мого сина – свого племінника – просто обожнював, ми були дуже близькі як брат з сестрою. Володя завжди казав, щоб ми не переживали, що він обов'язково повернеться. Я приїжджала до нього, коли навчався. Ніколи не скаржився, не казав, що важко. Володя повторював: «У мене все добре, до всього в житті звикаєш... Не переживай», – продовжує Юлія.

Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки
Володимир Киричук. Фото з його фейсбук-сторінки

Добрий, товариський Володимир завжди був поряд із побратимами, стояв за них до останнього. Так, зі зброєю у руках і загинув.
«Він загинув у бою 1 жовтня на Херсонщині. Коли їх евакуйовували, автівка підірвалася – тому Володя вважався зниклим безвісти. Але аналіз ДНК підтвердив, що це таки він... Мені є за ким плакати, адже втратила дуже близьку людину...» – каже сестра Героя.

Попрощались з Володимиром Киричуком 4 грудня на майдані Незалежності в Рівному. Поховали бійця у рідному селі на Острожчині. 

Фото зі сторінки Олексія Хахльова
Фото зі сторінки Олексія Хахльова

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024