На Острожчині відремонтували кілька ФАПів

01 Лютого 2018, 13:15
Відремонтований ФАП у Точевиках 4757
Відремонтований ФАП у Точевиках

Вже кілька років поспіль районна влада робить все можливе задля укомплектування та створення нормальних умов роботи для медичних працівників та обслуговування населення. ФАПи є одним із таких потрібних об’єктів для життя в селі.

Про це пише сайт Острозької РДА.

Саме у ФОПах надають невідкладну медичну допомогу при загрозливих для життя станах, нещасних випадках (травми, отруєння і т. д), за показаннями забезпечують транспортування хворого в інший лікувально-профілактичний заклад для надання спеціалізованої допомоги.

У 2017 році провели капітальний ремонт фельдшерсько-акушерського пункту селі Точевики. Основні роботи, які були зроблені на ФАПі це – заміна покрівлі, вікон та дверей; утеплення фасаду та внутрішнє упорядкування приміщення. У ФАПі створено всі необхідні умови для прийому пацієнтів, дотримання санітарно-гігієнічного та проти епідемічного режиму. У ФАПі села Хорів за рахунок коштів сільської ради, було проведено заміну вікон на металопластикові з влаштуванням відкосів.

Поточні ремонтні роботи провели у  селах Теремне та Бухарів. За рахунок коштів сільської ради, там проведено демонтаж та монтаж пічного обладнання, також проведено ремонти систем електропостачання, заміна електролічильників.

За рахунок коштів з районного бюджету в тому числі провели ремонти ФАПів сіл Українка і Тесів, що дало можливість покращити умови роботи для фельдшерів.

Щодо планів на майбутнє, одним із важливих проектів на 2018 рік є реконструкція будівлі банно-прального комбінату в селі Сіянці під лікарську амбулаторію загальної практики-сімейної медицини.  Ще у 2017 році в рамках проекту Світового Банку подано на експертизу робочий план (пакет документів). Також, вже сьогодні в стадії виготовлення проектно-кошторисної документації по капітальним ремонтам приміщень Кутянківської та Острозької амбулаторії загальної практики-сімейної медицини. Це дасть можливість надати кваліфіковану первину лікувально-профілактичну допомогу в межах визначеної території. 

Коментарі
02 Лютого 2018, 19:54
Це круто, що проводиться ремонт таких об"єктів!!
03 Лютого 2018, 06:44
Це просто нормально, так має бути. Круто було б якби обладнання там було, як у рекламі показують. А так..Взагалі треба я у Голландії - акцент на профілактику, а не пігулками і уколами з побічними єфектами пічкатися
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024