Як вибрати зимову куртку: корисні поради

27 Жовтня 2022, 18:30
Як вибрати зимову куртку: корисні поради Реклама 2592
Як вибрати зимову куртку: корисні поради

У якісної зимовій куртці тепло на вулиці, зручно в магазині чи машині та не страшно під дощем та снігом. Але, щоб знайти таку модель, доводиться переглянути десятки, а то й сотні варіантів. Щоб ви не марнували час даремно, ми підготували для вас зрозумілу інструкцію: «Як вибрати зимову куртку».

З чого пошита куртка?

Верх виробу визначає, наскільки зручною та красивою буде ваша куртка. Хороші жіночі зимові куртки шиють з натуральної шкіри, мембранної тканини зі спеціальним захисним покриттям. Будь-який з матеріалів добре тримає колір та стійкий до температурних перепадів. І шкіра, і мембрана не пропустять вітер, витримають прогулянку під мокрим снігом. 

Який наповнювач?

Натуральний пухо-пір'яний склад добре зберігає тепло, але пух у таких моделях при неправильному догляді зміщується. А ще він може спричинити алергію.

Conjugate Hi soft – сучасна версія синтепону. Такий наповнювач максимально простий у догляді, не боїться води та деформації. Чим більш товстий шар наповнювача, тим теплішим буде виріб. Однак найкраще куртки з синтепоном підходять для теплої зими та дощової осені, коли температура не падає нижче –10 градусів.

Холлофайбер – ідеальна альтернатива природному пуху. Це нетканий матеріал, основа якого складається з спіралеподібних волокон чи кульок. Завдяки цьому куртка допоможе з комфортом перенести морози до –25 градусів. При цьому одяг мало важить і добре носиться, пропускає повітря, зберігає тепло, не вбирає сторонніх запахів. Куртка тримає початкову форму, навіть коли тривалий час перебуває у складеному стані.

З чого підкладка?

Для підкладки найчастіше використовують поліестер. Він служить довго, м'який, зносостійкий, добре може переносити часті прання та швидко сохне.

Які деталі мають значення?

Якщо ви бажаєте розібратися, як правильно вибрати жіночу зимову куртку, обов'язково зверніть увагу на деталі:

  • Шви повинні бути обережними, проклеєними, щоб не пропускали повітря, наповнювач через них не вибивався.
  • Блискавка продувається вітром, тому її повинна закривати планка на кнопках.
  • Щоб наповнювач не сповзав, куртка має бути простібаною разом з утеплювачем. В цьому випадку поверхня виробу розбивається на самостійні малі відділення.
  • Внутрішні манжети з бавовни не дозволять холодному повітрі проникати під куртку.
  • Короткі куртки підходять для активного відпочинку. Довгі куртки – оптимальне рішення для тривалих прогулянок.

Як вибирати модель?

  • Оверсайз-ковдра – це об'ємна куртка, яка вдало поєднується з повсякденним стилем.

  • Кокон – вільний пуховик на застібці-блискавці з коміром або капюшоном.

  • Укорочений об'ємний пуховик – чудовий варіант для дівчат за кермом.
  • Класичні парки завжди в моді. Ця модель з суворим силуетом, простими лініями. Її легко поєднувати з різним одягом: офісним та повсякденним.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024