В Острозькій громаді провели тренінг для жінок про торгівлю людьми

25 Жовтня 2022, 18:23
В Острозькій громаді провели тренінг для жінок про торгівлю людьми 380
В Острозькій громаді провели тренінг для жінок про торгівлю людьми

В рамках реалізації проєкту «Жіноче лідерство: на шляху відновлення України» в Острозькій громаді відбувся тренінг «Протидія торгівлі людьми. Ризики нелегального працевлаштування». 

Про це повідомляють на сторінці Острозької міськрайонної філії Рівненського обласного центру зайнятості.

Спікер семінару – ГО Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка».

Основна мета такого інформування – донести до громадян інформацію щодо небезпеки нелегального працевлаштування та окреслити основні ризики, які можуть виникнути у процесі неофіційного працевлаштування за кордоном.

На заході присутніх ознайомили із поняттями «торгівля людьми», «трафікінг», «сучасне рабство». Учасники дізналися про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються трудові мігранти.

Також жінок поінформували про зовнішні та внутрішні причини виїзду з країни, про організації, до яких можна звертатись за допомогою у скрутних ситуаціях за кордоном. А також про можливість проходження онлайн-квесту з безпечного працевлаштування «Шукаєш роботу? Перевір свої сили», як не стати жертвою аферистів та що потрібно пам’ятати, шукаючи роботу за кордоном.

Робота за межами країни має не лише переваги, але й має багато значних ризиків, тому служба зайнятості рекомендує все ж таки шукати собі роботу в Україні, на рідній землі.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024