Острозька громада запустила донорський рейс до центру служби крові

05 Жовтня 2022, 19:50
Острозька громада запустила донорський рейс 1856
Острозька громада запустила донорський рейс

Острозька громада організувала автобус для довезення донорів до Рівненського обласного центру служби крові. 

Перша поїздка відбулась 1 жовтня. З Острога до Рівного поїхали 8 донорів. Про це Район.Острог розповів ініціатор акції, колишній начальник Управління освіти, молоді та спорту Острозької міськради Віктор Самчук. 

За його словами, проєкт покликаний зменшити дефіцит донорської крові, яка нині необхідна нашим захисникам кожного дня.

Перша поїздка стала можливою за підтримки Національного університету «Острозька академія». Серед восьми донорів, які долучились до поїздки, шестеро – студенти Острозької академії. 

Координує процес острожанка та донорка з досвідом Наталія. 

«У першу поїздку поїхали студенти та прості острожани. Хтось здавав кров уперше, хтось вже був донором. Все пройшло швидко і без проблем. Тим, хто їхав уперше, сподобався новий досвід. Тож вони планують повторити процедуру через 60 днів. Взагалі, це дуже хороша можливість острожанами стати донорами та поділитись своєю кров'ю з тими, хто її потребує. Кров потрібна завжди в опікових відділеннях, в онкогематології та, звісно, нашим бійцям», – каже Наталія. 

У перші місяці війни багато острожан писали в соцмережах, що мають бажання стати донорами, однак в нашому місті пукнту забору крові немає. Аби стати донором, потрібно їхати до Рівного. Саме тому Острозька міськрада організувала автобус для довезення всіх охочих. Це, по-перше, економить час та гроші острожан. По-друге, дає можливість поповнити донорську базу, адже чимало постійних донорів з Рівненщини, сьогодні пішли на фронт захищати нашу країну. А потреба в крові не зменшується. Вона потрібна завжди.

Відстежувати потребу в крові можна у телеграм-спільноті «Рекрутер донорство Рівне» за посиланням: https://t.me/donorrivne

Рейси з Острога до центру служби крові відбуватимуться кожного місяця. Наступний виїзд запланований на суботу, 15 жовтня. Автобус має 30 місць, тож острожан закликають не ігнорувати можливість.

Запис та всі відповіді на запитання у координаторки проєкту Наталії (+380 97 467 8941).

 
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024