Студента Острозької академія, що боронив Азовсталь, звільнили з полону

22 Вересня 2022, 09:43
Студента Острозької академія, що боронив Азовсталь, звільнили з полону 2357
Студента Острозької академія, що боронив Азовсталь, звільнили з полону

21 вересня відбувся обмін полоненими з Росією. Були звільнені 215 українців військових, серед них 108 бійців «Азову». 

Про це повідомили в Офісі президента України.

Серед звільнених – студент Острозької академії Дмитро Козацький, старший солдата, фото та відео якого з «Азовсталі» облетіли весь світ. Саме він публікував світлини поранених українських вояків з Азовсталі, які вразили світ. А також заспівав фрагмент пісні Stefania на Азовсталі після перемоги України на Євробаченні. Дмитро родом з Житомирщини. До початку повномасштабного вторгнення він навчався в Острозькій академія на спеціальності «Політологія». 

Перед тим, як вийти з «Азовсталі» у травні 2022-го, Дмитро Козацький виклав свої роботи у мережу, закликавши поширювати їх і надсилати на всі можливі премії та конкурси. Його фото отримали низку престижних премій на міжнародних конкурсах. Зокрема, «Орест» здобув золото та срібло на фотовиставці в Парижі.

Виставку його робіт організував на Рівненщині фотограф Олександр Харват

Роботи Козацького перемогли у престижному фотоконкурсі The Prix de la Photographie. Крім того, він є призером польського фотоконкурсу Grand Press Photo 2022 та отримав дві нагороди International Photography Awards. Також Дмитра Козацького внесли до списку Forbes «30 до 30». 

Читайте також: Звільнили з російського полону вагітну медикиню з Рівненщини

 
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024