Острожчина урочисто відзначила День Соборності України разом з гостями Ізяславщини

24 Січня 2018, 10:16
5253

Четвертий рік поспіль керівництво Острозького району та міста спільно із гостями з Хмельницької області вшановують свято Дня Соборності України. Цьогоріч урочистості та концерт «Моя Соборна мати-Україна – одна на всіх, як оберіг» відбувся на базі  НВК  Межиріцька  ЗОШ  І - ІІІ ст. – дошкільний  навчальний  заклад  (дитячий  садок ).

Уже за гарною традицією урочистості розпочались на мосту через річку Вілія, в селі Кам’янка, на межі Рівненської та Хмельницької областей. За давнім українським звичаєм, офіційні делегації Острозького та Ізяславського районів обмінялися  короваями – символами гостинності та достатку.

Уже за гарною традицією урочистості розпочались на мосту через річку Вілія, в селі Кам’янка, на межі Рівненської та Хмельницької областей.
Уже за гарною традицією урочистості розпочались на мосту через річку Вілія, в селі Кам’янка, на межі Рівненської та Хмельницької областей.

 

На святі Острожчину представляли голови районної державної адміністрації та районної ради Богдан Турович і Валентина Стрілецька, їх заступники, перша заступниця Острозького міського голови Ольга Логвін, начальники відділів та  сільські голови.

Працівники Острозького районного Будинку культури спільно з педагогічним колективом та учнями Межиріцького навчально-виховного комплексу організували для гостей чудове свято.

1
Юні Межирічани потішили присутніх своїми виступами
Юні Межирічани потішили присутніх своїми виступами

БІЛЬШЕ ФОТО

Після урочистих привітань учнів та директора навчального закладу Лідії Дубінчук  захід розпочався оригінальним флешмобом школярів «Ми – єдина Україна».  Далі, ведуча Ольга Стрілецька запросила до вітального слова голову Острозької РДА  Богдана Туровича, голову Ізяславської  РДА Бориса Яцкова, голову Острозької районної ради Валентину Стрілецьку та голову Ізяславської районної ради Сергія  Шлегеля та Межиріцького сільського голову Миколу  Губернюка.

Найкращий вчитель у житті – це історія.  Століття тому державні мужі зрозуміли, що тільки в єдності, тільки разом ми можемо протистояти ворогу. Сьогодні ми маємо ще один урок.  На Сході України відбуваються подібні події як на початку ХХ століття.  Триває війна. Нас хочуть роз’єднати.  Але їм це не вдасться, бо ми завжди пам’ятаємо та шануємо нашу історію. Сьогодні дуже приємно бути поряд із нашими земляками, з якими ми уже традиційно відзначаємо День Соборності України. Так склалося історично, що тоді кордон проходив по Острожчині, по річці Вілія. Одна сім’я була розділена різними державами. Сьогодні  ж ми відзначаємо це свято разом, – зауважив у своєму виступі Богдан Турович.

Гарним святковим дійством порадували гостей народні аматорські колективи району  і талановиті учні Мижиріцького НВК.  Дзвінкою піснею усіх вітали Дарина Нікітюк, Вікторія Стамбульська, Софія Левчук, Дарина Тищук, а також вокальний квартет «Веснянка»  та вокальний ансамбль «Пролісок» Межиріцької школи (кер. Інна Захарчук). Учень 7-го класу Олексій Паюк зворушив присутніх чудовою грою на бандурі.  Учасники танцювального гуртка, під керівництвом вчителя  Наталії Ковальчук, потішили гостей виконанням хореографічної композиції «Україно – матусю моя».

БІЛЬШЕ ФОТО

Гості урочистостей з нагоди Дня Соборності України у сМежирічі
Гості урочистостей з нагоди Дня Соборності України у сМежирічі

 

Особлива атмосфера та відчуття гордості запанувала в залі після виступу вокального ансамблю ліцеїстів  КЗ «Острозький  обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою» Рівненської обласної ради (кер. Олена Зелінська). Хлопці виконали композицію Олександра Злотника «Нам є що захищати».

Особлива атмосфера та відчуття гордості запанувала в залі після виступу вокального ансамблю ліцеїстів  КЗ «Острозький  обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою»
Особлива атмосфера та відчуття гордості запанувала в залі після виступу вокального ансамблю ліцеїстів КЗ «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою»

 

Бажали усіляких гараздів українською піснею  народний аматорський чоловічий квартет «Оксамит» районного Будинку культури та народний аматорський ансамбль народної музики «Живограй» (кер. Ігор Федоров).  Лідія Змєєва та Галина Скрипковська у супроводі народного ансамблю виконали пісню «Земле моя колискова». І на завершення учні Кутянківської школи подарували для усіх присутніх патріотичний флешмоб.

Спільні святкування двох районів організоване зусиллями багатьох учасників, у День Соборності України, ще раз показало, що у єдності наша сила.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024