Проблеми з ноутбуком: що робити, якщо він перегрівається

26 Серпня 2022, 12:25
Проблеми з ноутбуком: що робити, якщо він перегрівається РЕКЛАМА 679
Проблеми з ноутбуком: що робити, якщо він перегрівається

Занадто сильно нагрівається ноутбук або навіть вимикається час від часу? Це проблема, з якою стикався практично кожен.

Використання багатьох сучасних програм належить до ресурсомістких завдань – це значне навантаження для пристрою. Особливо, коли користувач запускає декілька застосунків одночасно. Однак у деяких випадках перегрів може відбуватися з інших причин, що згодом призведуть до поломки лептопа.

Чому нагрівається, шумить та вимикається ноутбук, і що з цим робити – з'ясуємо далі в матеріалі.

Чому ноутбук сильно нагрівається

Якщо лептоп перегрівається, це сигнал – потрібен періодичний відпочинок. Можливо також у техніки не вистачає потужності для виконання задач, які запускає користувач (старий комп'ютер не підходить для новітньої гри). Якщо пристрій до того ж ще й шумить, а іноді і вимикається, можна зайти у магазин ноутбуків у Рівному та вибрати новий девайс або відправитись у сервісний центр. Причинами таких негативних процесів можуть стати:

  • Накопичення пилу в системі охолодження. Разом із повітрям затягуються дрібні часточки. Вони осідають на радіаторах і згодом повністю закупорюють вентиляційні отвори.
  • Втрата властивостей термопасти. Ізоляційна прокладка може засохнути, що призведе до порушень процесу теплопровідності.
  • Несправність системи охолодження. Найчастіше з ладу виходить вентилятор, але трапляється це тільки при накопиченні великої кількості сміття, яке блокує рух лопатей.
  • Термін роботи батареї, що добігає кінця. Говорити про проблему варто, якщо пристрій перестав приймати заряд або робить це дуже повільно.

Усунення будь-якої з перерахованих ситуацій вимагатиме оперативності. В іншому випадку пристрій може остаточно зламатися.

Як усунути проблему перегріву та відключення ноутбука

Розібратися з причинами перегріву та шуму від пристрою зможе досвідчений майстер. Фахівець виконає діагностику та огляд техніки, а також усі необхідні маніпуляції для усунення проблеми. Користувачеві не варто самостійно демонтувати ноутбук і намагатися почистити його від пилу або замінити пасту.

Профілактика для ноутбука, що запобігає перегріву

Власнику лептопа слід проаналізувати особливості експлуатації пристрою:

  • Відмовитись від розміщення комп'ютера на м`яких поверхнях.
  • Придбати пристрій для зовнішнього охолодження (відмінно підійде килимок або підставка).
  • Встановити якісний антивірус. Деякі шкідливі програми можуть призводити до надмірного нагріву девайса.
  • Віддавати комп'ютер до сервісного центру для чистки від пилу 1-2 рази на рік.

Періодична діагностика лептопа дозволить своєчасно виявляти проблеми, що тільки назрівають, та не доводити пристрій до критичного стану. Майстер буде надавати індивідуальні рекомендації щодо правильної експлуатації ноутбука.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024