Волонтерки з Острога готують смаколики військовим

18 Серпня 2022, 14:23
Волонтерки з Острога готують смаколики військовим 1001
Волонтерки з Острога готують смаколики військовим

В Острозі волонтерки готують для військових. З лютого відправили на фронт майже 19 тисяч банок з тушкованкою, кашами, згущеним молоком та орієнтовно чотири тисячі кілограмів печива.

Волонтерки в Острозі за день випікають для військових 50 кілограмів печива, пише Суспільне.Рівне

Його приготування починається з замішування тіста. Це робить волонтерка Юлія Клепар.

«Шість яєчок, один розпушувач, одна ванілька, три склянки цукру. Це півлітрова баночка», – каже жінка.

Потому все замішують з борошном. Цим займається Світлана Радзивілюк.

«Далі, ми додаємо у це тісто будь-які інгредієнти. Зараз в нас родзинки є і зернята очищені. Часом горішки добавляємо або що є. Що люди приносять, волонтери чи спонсори дають нам. Замішуємо і виходять дуже смачні коржики», – розповідає волонтерка Світлана Радзивілюк.

Після цього жінки приступають до наступного етапу.

«Я на формуванні, на деках. Я підношу, накладаю. І моє завдання вмокнути в кунжут, цукор і складати дечки, що б вони не злиплися», – зазначає волонтерка Надія Соловйова.

В середньому, за день вдається спекти 50 кілограмів печива. Окрім солодощів тут виготовляють тушкованки, каші, пончики, пироги та згущене молоко.

«Тут мінісклад. Маємо крупу, наразі готуємо каші з перловки. Пшоно ще запаковане, ще до нього ми не приступали. Тут в нас є борошно, цукор, сіль на каші на тушкованки», – розповідає жінка.

Все, що приготують, передають для військових. Організувала процес в одній з острозьких дитячих садочків місцева жителька Ярослава Глуха.

«24 лютого, кожен прокинувся шокованим, то це нічого не сказати. Але 26 числа, телефонують мої куми, мої знайомі. Вони мають свою свиноферму. Зарізали дві свині, і вирішили, що будемо робити тушкованки. Почали все вдома. В них автоклав, в мене, в сусідів. І так, ми назбирали сім автоклавів. Перший місяць робили тільки м'ясо, а далі почали звертатися, що м'ясо дуже добре, але хочеться гарніру. І переключилися ми на каші», – каже Ярослава Глуха.

Продукти та місткості для страв надають волонтери та міська рада. Ще частку продуктів волонтерки закупляють самі, – говорить волонтерка Світлана Радзивілюк.

«Необхідно баночок півлітрових, кришок, якими закатувати треба буде. Фарші треба на каші. Крупи нам приносять, а м'яса – як коли, треба частіше. Моркву, цибульку також потрібно. Все що дадуть, до печива, ми будемо вдячні».

У кожної з волонтерок нині хтось із рідних захищає Україну.

«Не сидіти вдома, працювати, робити, допомагати хлопцям, готувати. Це саме головне. І з любов'ю готуємо, працюємо», – каже волонтерка Марія Гуменюк.

«Орків бити не можемо – робимо те, що можемо. Як в нас говорять дівчата: "Ми нагодуємо чиїхось чоловіків, а хтось нагодує там наших". Чи не втомилися? Я думаю, вони там більше втомилися. Зараз такий час...До перемоги, до кінця», – зазначає Ярослава Глуха.

Загалом волонтерки вже передали майже 19 тисяч банок з тушкованкою, кашами та згущеним молоком та орієнтовно чотири тисячі кілограмів печива.

Читайте такожВ Оженині вчителі зібрали гроші на автоклав господиням, які готують для ЗСУ

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024