Показали стан укриттів навчальних закладів в Острозі

18 Серпня 2022, 10:52
Показали стан укриттів острозької школи та садочка 955
Показали стан укриттів острозької школи та садочка

Обласна влада перевірила стан укриттів у закладах Острозької громади.

У вівторок, 16 серпня, спільно з представниками місцевої влади перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін побував в Острозькому ліцеї №1. Про це пишуть у пресслужбі Рівненської ОДА. 

Навчальний заклад розрахований на 1000 дітей. У новому навчальному році планується навчати 765 ліцеїстів. Тут функціонуватиме 31 клас за змішаною формою навчання. Площа укриття закладу становить 369, 1 кв.м. Тут зроблено ремонт.

Також перший заступник голови ОДА перевірив укриття в закладі дошкільної освіти № 2 «Веселка». На сьогодні тут функціонує 8 груп, які відвідує 70 вихованців. Площа укриття становить 299 кв.м. Воно розраховане на 300 людей і забезпечене питною водою, медикаментами, харчовими продуктами, ліжками, вогнегасниками.

«Ми маємо подбати про безпечні умови навчання дітей. На сьогодні це один із пріоритетів, - прокоментував Сергій Подолін. – Під час перевірок звертаємо увагу на стан укриття, наявність речей першої необхідності, позначки маршруту евакуації, систем сповіщення про повітряну тривогу. До речі, перебуваючи в ліцеї, нас застала повітряна тривога, тому перечекали загрозу в укритті за конструктивним діалогом з директором закладу».

Також перший заступник голови ОДА перевірив і стан укриттів в Національному університеті «Острозька академія». І в старому, і новому корпусах вони забезпечені всім необхідним. Тут, зокрема, є і генератори, і обігрівачі, і питна вода та харчові продукти.

Читайте також: У Міносвіти оновили шкільну програму на новий навчальний рік

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024