Острожанки під час прогулянки збирають сміття та закликають інших до флешмобу

09 Серпня 2022, 17:25
Острожанки під час прогулянки збирають сміття та закликають інших до флешмобу 955
Острожанки під час прогулянки збирають сміття та закликають інших до флешмобу

Острожанка Ольга Лисенко разом зі своєю мамою започаткувала у місті екологічний флешмоб. 

Жінки під час прогулянки містом збирають сміття та закликають долучитись інших містян. Про ініціативу жінка написала у місцевій спільноті.

Ольга розповідає, що вони мамою беруть з собою сміттєві пакети та рукавиці. 

«Невже не можна прибрати після себе на джерелі на Татарській? Тим більше, що смітники поруч, лише за декілька метрів. Невже не можна не вивозити побутове сміття в урочище Красностав, місце розстрілу євреїв? Невже не можна почистити яри біля замкової гори? Ми ж прагнемо розвивати туризм. Кажуть, що сміття — не на часі. Але для мене сміття — це про самоповагу нас як нації: моя країна — не громадський туалет», – пише острожанка. 

Жінка додає, що саме це про патріотизм: дехто гине за клаптик української землі, а дехто не цінує того, що має, викидаючи пластмасові пляшки біля поля чи залишаючи їх у чорничнику. 

«Ми всі готуємося до складної зими, садимо по два городи ще й поле пшениці. Невже не можна віддячити цій же землі за її врожай, прибравши її? Сміття — це про спадок поколінь: ви хочете залишити по собі гори пластмаси й засмічені ріки? Сміття — це про байдужість. Скільки разів ви пройшли повз нього, ніби вас це не стосується? Не я ж викидав/ла, хай держава чи влада прибирає. А держава — це ми із вами й саме ми маємо владу змінювати все тут і зараз», – пише Ольга Лисенко.  

Долучитись до флешмобу дуже просто: виходячи із хати, візьміть рукавиці й пакет для сміття, дорогою додому приберіть пластик і донесіть до найближчого смітника. Сфотографуйте, опублікуйте у соцмережах та відзначте трьох друзів, аби поширити ініціативу.

 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром