Віддав найбільшу ціну за нашу державність: острожани провели у засвіти Героя Олександра Ковальчука

28 Липня 2022, 21:20
Острожани провели в останню путь Героя з Острога Олександра Ковальчука 9110
Острожани провели в останню путь Героя з Острога Олександра Ковальчука

Сотні острожан прийшли провести в останню путь Героя з Острога Олександра Ковальчука

Церемонія прощання відбулась у четвер, 28 липня. Розпочалась вона біля будинку загиблого військового, потім поховальна колона рушила до Замкової гори, де з Олександром Ковальчуком прощались містяни. На вулиці вийшли сотні людей. Люди несли жовто-сині квіти та не стримували сліз. 

Отець Володимир Шевчук, настоятель Свято-Олександроневської каплиці Острога у поминальній промові процитував рядки Тараса Шевченка «Ой чого ж ти почорніло, зеленеє поле...», а також згадав подвиг князів Острозький, які також обороняли нашу землю не тільки від монголо-татар, а й від московитів.

«Ці сини, які відійшли у вічність могли багато що зробити: зростити дітей, допомогти, щоб наша держава процвітала... Важко прощатись з Героями. Краще, щоб ці Герої були живі і ми всі їх шанували, і казали "Слава Героям", "Слава Нації", щоб бачили їхній розквіт. А не тут стояти біля домовини, підтримуючи родину, оплакуючи Героя. Спи, Славетний воїне Олександре! Твій сон вже ніхто не потривожить. Нехай же Господь простить нам всім, а його поселить у лоні праведних у Царстві Небесному. Там де всі праведні спочивають!» – проголосив отець Володимир. 

Слово взяв міський голова Острога Юрій Ягодка. Він від імені всієї громади висловив співчуття родині. 

«Сьогодні день Рівноапостольного князя Володимира, День Хрещення Русі. Перший раз Україна відзначає День державності. Олександр – один з тих, хто віддав найбільшу ціну за нашу державність», – зазначив Юрій Ягодка та закликав працею, допомогою, волонтерством допомагати нашим Збройним силам, щоб пришвидшити перемогу.

Олександр Ковальчук став десятим Героєм, якого провела Острожчина у засвіти. Він загинув 25 липня поблизу населеного пункту Берестове Донецької області. У Героя залишилися матір, дружина та двоє дітей. Захисника поховали на алеї Героїв, що на Новому кладовищі біля автовокзалу.

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Допис, поширений Район. Острог (@raion.ostrog)

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024