Експертне дослідження «Підсумки року»: згадали про турично-інформаційний центр в Острозі

16 Січня 2018, 18:06
5372

У п’ятницю, 12 січня 2018, фонд “Любіть Україну” презентував результати соціологічного дослідження, в якому взяли участь 43 експерти дослідницької панелі фонду. Метою дослідження була оцінка найбільш значущих подій у суспільному житті Рівненщини, а також діяльності благодійних організацій, відомих політиків і громадських діячів області у 2017 році.

Експертне дослідження має суттєві відмінності від поширеного на практиці української соціології анкетування face-to-face, що потребує формування вибірки відповідно до демографічної структури суспільства. Експертне опитування не є репрезентативним по відношенню до всієї громадської думки, однак відображає позицію певної експертної спільноти. Методику експертного опитування започаткував американський аналітичний центр RAND Corporation, який є позаштатним консультаційним органом адміністрації США.

Яка подія, на Вашу думку, була найбільш значущою в суспільному житті області у 2017 році?

Білшісь респондентів відзначили утворення нових об’єднаних територіальних громад області (Бокіймівська, Демидівська, Ярославицька, Тараканівська, Клеванська, Немовицька, Малолюбашанська, Шпанівська) – 14 голосів

Проте серед названих експертами варіантів було згадано про відкриття перших центрів туристичної інформації на Рівненщині – в Острозі та Володимирці та відзначення 500-річчя Реформації на Рівненщин.

Кого з політиків Рівненщини Ви вважаєте найбільш ефективним у 2017 році?

Найбільше голосів набрав Олександр Дехтярчук, народний депутат України – 6 голосів

Також учасники дослідження у цьому питанні згадали народного депутата України Юрія Вознюка, першого заступника голови Рівненської обласної ради Олександра Корнійчука, заступників голови Рівненської обласної державної адміністрації Віталія Ундіра.

Питання 5. Назвіть громадського діяча Рівненщини, чия діяльність, на Вашу думку, принесла найбільше користі для області у 2017 році.

Михайло Корилкевич, голова правління Рівненського обласного благодійного фонду “Любіть Україну” – 11 голосів

Учасники дослідження, відповідаючи на це питання, також віддали голоси: журналісту Інні Білецькій; добровольцю-медику, командиру медичного батальйону “Госпітальєри”, учасниці АТО Яні Зінкевич; лікареві-педіатру, депутату Рівненської обласної ради Оксані Лозовій; лідерові гурту OT VINTA, художнику, аніматору, сценаристу, засновнику громадської організації “Діти підземелля” Юрію Журавлю; народному депутату України Юрію Вознюку; голові Острозької районної державної адміністрації Богдану Туровичу.

Коментарі
16 Січня 2018, 20:33
Дивно на рахунок Корилкевича...Це молодий Корилкевич?
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024