Опорні школи: із жителями села Михалківці говорили про реорганізацію освітньої галузі

15 Січня 2018, 12:57
8979

Ще з 2016 року в Україні відбувається реорганізація навчальних закладів шляхом оптимізації шкільної мережі – об’єднання малих сільських шкіл та створення опорних шкіл.

За 2017 рік в Острозькому районі під реорганізацію потрапило три навчальних заклади: Бродівська ЗОШ І-ІІ ст., Новородчицька ЗОШ І-ІІст. та НВК «Слобідська ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ (ясла-садок)». Про реорганізацію НВК «Михалківська ЗОШ І-ІІст-ДНЗ (ясла-садок)» говорили 12 січня цього року.

Голова Острозької райдержадміністрації Богдан Турович спільно з заступником голови райдержадміністрації Ларисою Івановою, начальником відділу освіти райдержадміністрації Олександром Харчуком та головою Бухарівської сільської ради Сергієм Кадебським зустрілися з батьківським комітетом, педагогічним колективом та технічними працівниками навчального закладу. Про це повідомляє Острозька РДА.

Представники влади переконували усіх у необхідності оптимізації, адже існує чимало проблем сільських шкіл на сьогодні, основні з яких це:
мала кількість учнів; брак вчителів; погана шкільна інфраструктура (гуртки, транспорт, матеріально-технічне забезпечення); погані результати ЗНО.

На школу в селі Михалківці де навчається 41 учень район витрачає 1,5 мільйона гривень на рік.

Зі слів Богдана Туровича: «Ціль реформи – дати якісну освіту сільським дітям, а також покращити матеріально-технічне забезпечення сільських шкіл, а зекономлені кошти вкласти в зарплату вчителів та ремонт опорної школи і дороги до неї».

Зазначимо, що у 2018 році в Острозькому районі планується створення трьох опорних шкіл в селах Кутянка, Грем’яче та Оженин. 

Думка батьків та педагогів різниться від представників влади, адже в них є свої перестороги «Закриють школу пропаде село», батьки не хочуть відправляти дитину далеко до школи – за десяток кілометрів від дому. Дитина витрачає багато часу на добирання до школи та зі школи, тому не вистачає часу на допомогу батькам та здоровий відпочинок.

Рішення про реорганізацію навчального закладу будуть приймати органи місцевого самоврядування та виконавчої влади на засіданні сесії Острозької районної ради. При цьому враховуючи вимоги та пропозиції населення.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024