Архієпископ Рівненської єпархії ПЦУ Іларіон очолив молебень у Хорові

12 Липня 2022, 18:21
Архієпископ ПЦУ Іларіон очолив молебень у Хорові 1315
Архієпископ ПЦУ Іларіон очолив молебень у Хорові

Архієпископ Іларіон очолив водосвятний молебень у Петропавлівській громаді села Хорів, яка нещодавно приєдналась до Православної церкви України.

У понеділок, 11 липня, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, на запрошення Свято-Петро-Павлівської громади села Хорів, очолив водосвятний молебень на території місцевого храму. Про це повідомляють у пресслужбі Рівненської єпархії ПЦУ. 

Ця релігійна громада ще у травні, переважною більшістю голосів, прийняла рішення про зміну канонічної підлеглості та приєдналися до Православної Церкви України. 

«Парафіяни зареєстрували всі зміни відповідно до чинного законодавства, проте, через беззаконні дії прихильників московського патріархату, так і не змогли зайти до свого храму. З метою досягнення компромісу представники релігійної громади Свято-Петро-Павлівської парафії с. Хорів та ідейні прихильники московського патріархату, які не можуть змиритися із прийнятим переважною більшістю членів релігійної громади рішенням про зміну канонічної підлеглості, за участі голови Острозької ТГ Юрія Ягодки дійшли згоди здійснювати почергові богослужіння на території Петро-Павлівського храму», – пишуть у пресслужбі єпархії. 

Проте організувати позачергові богослужіння не вдалось у попередні тижні і напередодні храмового свята. 

«Між громадами знову була досягнута домовленість про почергове богослужіння, однак вже у самому храмі. Але і на цей раз представники московського патріархату знову не дотрималися своїх домовленостей. Щоб не порушувати міжконфесійний спокій у селі, архієпископ Рівненський і Острозький Іларіон, очолив богослужіння на території храму», – пишуть у єпархії. 

Владика Іларіон подякував парафіянам за запрошення та за їхній свідомий вибір на користь Помісної Православної Церкви України. Архіпастир закликав громаду бути справжніми християнами, як цього навчав Христос, і любов’ю перемагати лукавство московської церкви.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024