Письменниця Євгенія Гембаровська представила читачам «пластиліновий світ»

01 Липня 2022, 16:46
Письменниця Євгенія Гембаровська представила читачам «пластиліновий світ» 1551
Письменниця Євгенія Гембаровська представила читачам «пластиліновий світ»

В Острозькій центральній бібліотеці провели захід для наймолодших читачів і їхніх батьків.

У четвер, 30 червня, у книгозбірні відбулася презентація книги місцевої авторки Євгенії Гембаровської «Пластилінові цифри». Попри те, що письменниця знайомила присутніх із однією, найновішою, книгою, їй вдалося представити читачам цілий пластиліновий світ.

Розпочала захід працівниця книгозбірні Валентина Ліщук, яка нагадала, що торік Євгенія Гембаровська презентувала в бібліотеці книгу «Буде добре», а також розповіла про авторку. Крім того, пані Валентина наголосила, що нове видання – по суті, пластилінова книга, адже всі ілюстрації авторка виготовила… з пластиліну.

«Спочатку я ілюстрації малювала фарбами, потім пробувала виготовляти аплікації, та врешті подумала, що дітям дуже подобається ліпити й вони залюбки повторять картинки пластиліном», – розповіла Євгенія Гембаровська.

З-поміж іншого письменниця і майстриня ділилася своїми асоціаціями, які лягли в основу ілюстрацій: наприклад, трубочка для напоїв схожа на одиницю, блискавка в небі – на четвірку, а чайник – на шістку…

З вітальними словами до пані Євгенії зверталися начальниця відділу культури і туризму виконкому Острозької міської ради Ольга Лозюк, начальниця Туристично-інформаційного центру Острога Алла Маслянчук, колеги по перу Олесь Ундір і Галина Філонюк.

«У такі важкі часи важливо дарувати дітям світле, мудре, освітнє… У вас цікава книга, цікава методика. Вірю, що вона направду буду сприяти легкому засвоєнню цифр, формуванню навиків у дітей», – звернулася Ольга Лозюк.

Місцеві письменники відзначали творчий підхід до оформлення книги, старанну та копітку працю авторки, бажали гараздів, творчих успіхів і аби мистецьке слово торкалося дитячих сердець.

Своєю чергою Євгенія Гембаровська розповіла, що в її замислах – ціла серія «пластилінових книг», адже на сьогодні готові до видання пластилінові загадки, пластилінова абетка – залишилося знайти спонсора…

Після презентації авторка провела з дітьми, присутніми на заході, творчий майстерклас із малювання пластиліном.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024