В Острозькій громаді психологи відвідали родини вимушених переселенців

14 Травня 2022, 11:54
Фахівці БФ Рокада в Острозі ФОТО 641
Фахівці БФ Рокада в Острозі

Фахівці Благодійного фонду «Рокада» у складі психологів та соціальних працівників приїздили в Острозьку громаду.

У п'ятницю, 13 травня, вони відвідали локації, де приймають вимушених переселенців, а також зустрілись з представниками органів місцевої влади, що працюють для допомоги людей, що переїхали з місць бойових дій. Про це Район.Острог стало відомом на сторінці благодійного фонду у фейсбуці. 

Під час зустрічі у міській раді координаторка благодійного фонду «Рокада» Віта Костюк розповіла про напрямки діяльності організації та відповіла на зустрічні запитання, які цікавили працівників органів місцевого самоврядування. Потім психологи та соціальні педагоги відвідали місця, де в Острозькій громаді живуть вимушені переселенці. 

У гуртожитках Національного університету «Острозька академія» приймають родини із початку повномасштабного вторгнення. На сьогодні, тут знаходяться 150 осіб з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Для родин облаштували окремі кімнати, приміщення кухні, де є можливість самостійного приготування їжі, функціональні душові та гігієнічні кімнати, пральню.

У Будинку культури працює Центр підтримки ВПО, де можна отримати продукти, засоби гігієни та одяг.

Друге місце, де приймають людей із категорії вимушених переселенців – Дитячий санаторно-оздоровчий комплекс «Країна мрій».

Наразі тут проживає 10 родин. Заклад облаштував будинки всім необхідним для проживання. Є приміщення кухні, яке оснащене професійною технікою, де родини самостійно готують їжу з продуктів, які їм забезпечують волонтери. Є душові кімнати, пральня.

Для дітей доступна бібліотека, є дитячі майданчики, велосипеди, ігрова кімната. На території діє соціальна шафа.

Проєкт реалізується за сприяння UNHCR Ukraine – Aгентство ООН у справах біженців в Україні
 
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024