Острожчина: грошей на зарплатні для бюджетників не вистачає

13 Грудня 2017, 09:36
4490

До кінця 2017-го лишається менше місяця, а на Рівненщині — чималі «дірки» у бюджетах всіх рівнів, без зарплатні вже декілька місяців і жителі Острожчини.

Остання сесія обласної ради, на якій розподіляли дотаційні гроші з держбюджету, не вирішила проблем навіть із заробітними платами, про це пише Рівне вечірнє.

До кінця року на Рівненщині сподіваються одержати ще одну допомогу із держави, а заодно закликають місцеві бюджети шукати фінанси на виплати для бюджетників самостійно. Аби ті не святкували Новий рік та Різдво без грошей.

Найбільш критична ситуація — у медицині. 44 млн. грн. субвенції та стабілізаційної дотації, які надали з державного бюджету, покрили тільки третю частини від нестачі коштів. За словами начальника обласного управління охорони здоров’я Юрія Осіпчука, галузі не вистачає ще 120 млн. грн. Причому брак коштів у районах різний. Найбільший дефіцит — у Володимирецькому та Сарненському районах.

Не вистачає грошей також на зарплати для працівників ПТУ. На сесійному засіданні обласної ради минулої п’ятниці виділили лише фінансування, аби «закрити» виплати для викладачів та студентів за листопад.

Коментарі
13 Грудня 2017, 14:37
А вони ще мінімалку піднімають
13 Грудня 2017, 21:19
А в школах техперсонал не отримує зарплату з жовтня місяця. Щонеділя тільки обіцяють - " до кінця тижня, або в понеділок чи вівторок". Пан Харчук у статті в районній газеті обіцяв " що всі отримають зарплату найближчим часом" (газета вийшла до друку 25 листопада). Сьогодні 13 грудня - це мабуть ще не ближчий час.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром