В Острозі презентували новий освітній проєкт «Цифра в кишені»

18 Лютого 2022, 18:00
Презентація проєкту «Цифра в кишені» 2053
Презентація проєкту «Цифра в кишені»

В Острозькій центральній бібліотеці презентували новий проєкт «Цифра в кишені».

Про це повідомляють на фейсбук-сторінці Острозької міськради.

Презентація відбулася у четвер, 17 лютого, за ініціативи Рівненської ОДА. 

Мета проєкту - підвищити рівень цифрової грамотності мешканців громади та навчити їх користуватися різноманітними онлайн послугами, такими як: онлайн-банкінг, оплата комунальних послуг онлайн, онлайн покупки, додаток «Дія», як згенерувати COVID-сертифікат, єПідтримка – 1000 гривень від держави та ін.
«Насправді кількість цифрових послуг зростає. І важливо, аби про це знали і вміли користуватися жителі і міст, і сіл, адже це суттєво полегшує життя. Сподіваюся, що цьогоріч «цифрові» навчання стануть доступні для жителів усіх громад Рівненщини», - прокоментувала заступниця голови Рівненської обласної державної адміністрації з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (СDTO) Іванна Смачило.
В рамках проєкту провели Інтернет у населені пункти Острозької громади, такі як: Завизів, Михалківці, Бухарів, Точивики.
Ірина Федорчук, в.о директора Острозької бібліотеки, розповіла Район.Острог як проходитиме навчання:
«Заняття будуть проходити по мірі того, як будуть надходити запити на базі Острозької центральної бібліотеки, що знаходиться на вул. Східній, 33 та у міській бібліотеці (район Нового міста). Наші працівники пройшли спеціальну підготовку в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці і готові передати свої знання мешканцям громади, які того потребують. Наразі маємо багато індивідуальних консультацій. Здебільшого по  COVID-сертифікатах та 1000 президента. Плануємо окремо провести навчання для сільських бібліотекарів, щоб вони надавали таку ж підтримку у своїх населених пунктах. Інформацію поширюємо за допомогою Інтернет ресурсів, залучаємо ЗМІ. Також, зовсім скоро вийде новий випуск Відеозустрічей, де заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Іванни Смачило детально розповість про проект «Цифра в кишені»», - зазначила пані Ірина.

Пані Ірина також розповіла, що на сьогодні уже є охочі до навчань. Зареєстровано 7 учасників, але, можливо, їх будуть ділити на групи, щоб мати можливість приділити увагу кожному. Якщо є ще бажаючі взяти участь у навчанні, або ж отримати індивідуальну консультацію можна телефонувати за номером 0962123467. Здебільшого навчання потребують люди старшого віку. Вони з великим ентузіазмом опановують цифрові знання та щиро радіють своїм досягненням.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024