Депутатам Острозького району провели екскурсію територією Хмельницької АЕС

08 Грудня 2017, 18:10
4042
Хмельницьку АЕС відвідали депутати, сільські голови, працівники райради та райдержадміністрації Острозького району, територія якого в повному складі входить до зони спостереження ядерного об’єкта.
 
Чи є атомна станція безпечною і яку користь вона приносить громаді, - на ці питання, що цікавлять в першу чергу жителів регіону, намагалися дати відповідь народні обранці  та атомники під час знайомства із ХАЕС, повідомляє сайт Острозької РДА.

В рамках візиту острожани відвідали навчально-тренувальний центр. На повномасштабному тренажері блочного щита управління, гостям продемонстрували елементи відпрацювання взаємодії оперативного персоналу на випадок позаштатних ситуацій та ознайомили в цілому із системою підготовки персоналу на Хмельницькій АЕС.
 

 

Безпосередньо із виробничим процесом народні обранці знайомилися під час відвідин машинного відділення другого енергоблока, а із подальшими планами та перспективами – на будівельному майданчику Х/3. Зокрема, із станом справ щодо спорудження енергоблоків 3 та 4 ознайомив присутніх заступник генерального директора із капітального будівництва ВП ХАЕС Олег Рахлінський, за словами якого черговим етапом після схвалення доопрацьованого техніко-економічного обґрунтування спорудження енергоблоків, буде додаткове обстеження будівельних конструкцій, а також консультації з громадськістю. 

Мали можливість відвідувачі поспілкуватись і з генеральним директором ВП ХАЕС. Микола Панащенко ознайомив гостей із основними показниками роботи енергетичного підприємства та розповів про необхідні заходи щодо продовження терміну експлуатації 1-го енергоблока. 



Представники депутатського корпусу Острозького району цікавились питаннями щодо отримання субвенцій з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.
За словами заступника голови Острозької районної ради Надії Демянчук, прийняття рішення про схвалення добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької АЕС, значною мірою залежить від виконання зобов’язань перед громадою регіону щодо соціально-економічної компенсації та забезпечення певних преференцій. 
Керівник атомної станції підтримав позицію представників громади та нагадав про іміджеву програму супроводу будівництва другого енергоблока, яку було виконано навіть із врахуванням інфляції. Микола Панащенко також зауважив, що відсоток на соціально-економічний розвиток регіону в значній мірі залежить і від запропонованого громадами території розташування ХАЕС переліку об’єктів соціальної інфраструктури, запланованих для будівництва. 
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром