Острожанин може очолити Рівненську обласну раду, - журналісти

06 Грудня 2017, 11:12
3372

На сайті Рівненської обласної ради було опубліковано проект рішення  «Про дострокове припинення повноважень та звільнення з посади голови Рівненської обласної ради Драганчука Миколи». Наразі прогнозують, що новим очільником обласної ради може стати острожанин Олександр Корнійчук.

Таке рішення передбачуване, адже на останній сесії 1 грудня йшлося про відставку пана Миколи і його переконували написати заяву на звільнення. Проте, він не погодився і найпевніше проект згідно дотримання усіх термінів буде розглядатись вже після Нового року. Пише сайт «ВСЕ»

Варто зазначити, голова обласної ради та заступники призначаються депутатами і можуть змінюватись залежно від настроїв і домовленостей між фракціями. Тобто для ухвалення певного рішення потрібна більшість голосів і депутати об`єднуються задля прийняття конкретного рішення. Якщо ж їм це не вдається або фракції між собою не домовляються - це тягне за собою і ймовірні кадрові перестановки. Логічно, адже більшість депутатів, що об`єдналися хочуть бачити на посаді голови «свого» представника. 

Нагадаємо, Микола Драганчук є представником партії «Батьківщина». Був призначений на посаду після гучного скандалу з поновленням на посаді голови Володимира Ковальчука і діючим на той час головою Олександром Корнійчуком. Депутатт ухвалили демократичне рішення і обласну раду очолив Микола Драганчук. А вже 1 грудня депутати не підтримали звіт голови і домовлялися про його зняття. Таким чином всі депутати об`єднались проти «Батьківщини» в раді. 

Головним претиндентом на посаду називають діючого заступника Олександра Корнійчука. Така ситуація доволі передбачувана, адже пан Олександр вже має досвід головування радою, досвід роботи в держслужбі і тісно спілкується з першими особами партії «БПП».

Хоча він говорить, що процес перемовин ще триває:

- На сам перед, я б зараз не поспішав би називати конкретні прізвища, тому що потрібно пам’ятати, що обласна рада є органом колективним і, відповідно, тільки депутати вирішуватимуть, хто має стати головою облради та його заступником. Тому після сесії, яка відбулася, після голосування за звіт голови, очевидно, розпочалися дискусії в самих фракціях безпосередньо, та обговорення між усіма представниками політичного процесу в раді, хто має в подальшому бути головою та заступниками ради. Тому процес триває. Ще раз повторюю, я б не називав конкретних прізвищ, а вже після завершень усіх консультацій, спілкування, можна було б про це говорити. Чому склалася така ситуація, що "Батьківщину" вирішили відтиснути від головування у президії ради? Тут є багато факторів. Сьогодні від керівництва вимагається наступне: забезпечити спільний спокійний результативний процес, який мав би задовільнити усіх депутатів. Очевидно, що це не було зроблено, десь, мабуть, була "перегнута палиця" зі сторони керівництва фракції «Батьківщина» щодо вирішення деяких питань, очевидно, що це сприйнялось не надто приємно іншими учасниками політичного процесу, відповідно така є реакція. Не думаю, що вона стосується особисто Драганчука.

До часу прийняття рішень депутатами ситуація може кардинально змінитись, та станом на сьогодні депутати називають такий склад президії
Голова - Олександ Корнійчук «БПП», заступник - Олексій Бучинський «Свобода», а посаду другого зама віддадуть Сергію Свисталюку «Радикальна партія Олега Ляшка». Далі буде....

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024