Командири військових частин оперативного командування «Захід» відвідали Острозьку академію

13 Січня 2022, 15:07
Оперативне командування  «Захід» в Острозькій академії 1182
Оперативне командування «Захід» в Острозькій академії

Командири військових частин 8 областей завітали до Острозької академії.

Про це повідомляють на саті університету

Зустріч з ректором, Ігорем Пасічником, та з науковим колективом відбулася у середу, 12 січня. 

Екскурсію університетом для гостей провів зберігач фондів Музею історії НаУОА Віталій Бондарчук. Він показав військовослужбовцям студентсько-викладацький храм преподобного Федора Острозького, оновлені експозиції Музею Острозької академії – першого закладу вищої освіти Східної Європи, а також підземелля монастиря капуцинів.

Після цього гості відвідали новий корпус Острозької академії. Віталій Бондарчук показав арт-кластер, розповів про представлені експозиції, їхню історію, а також про особливості відродження університету. 

Помічниця ректора НаУОА з освітнього менеджменту Юлія Харчук розповіла про особливості Вступної кампанії - 2022 для учасників бойових дій та членів їхніх сімей, наголосивши на тому, що:

«Основою співпраці Острозької академії й ОК «Захід» є однакові погляди на розвиток нашої країни, національно-патріотичне виховання сучасної молоді, формування високоінтелектуальних, конкурентоспроможних, духовно-патріотичних випускників, відповідальних інноваторів, які творитимуть щасливе майбутнє незалежної України. Ми підтримуємо військовослужбовців і членів їхніх сімей у здобутті якісної вищої освіти як за денною, так і за заочною (дистанційною) формами навчання. Переконані, що Острозька академія має унікальну здатність обирати своїх особливих людей для забезпечення взаємного розвитку і вдосконалення».

Після цього Сергій Гонгало, кандидат юридичних наук, доцент кафедри кримінально-правових дисциплін Навчально-наукового інституту права ім. І. Малиновського ознайомив військовослужбовців з особливостями графології і специфікою її використання під час роботи в Збройних Силах України. Доктор юридичних наук, завідувач кафедри національної безпеки та політології Микола Романов розповів про особливості здобуття вищої освіти в університеті за спеціальностями кафедри, подякував керівництву ОК «Захід» за співпрацю.

 

Наприкінці зустрічі військові вручили подарунки для університету від своїх військових частин і підрозділів й отримали сувеніри та запрошення для здобуття якісної вищої освіти в Острозькій академії.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024