В Острозькому військовому ліцеї відбувся День військово-патріотичного виховання

09 Грудня 2021, 17:55
День військово-патріотичного виховання 1640
День військово-патріотичного виховання

В Острозькому обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Костянтина Івановича Острозького пройшов День військово-патріотичного виховання, у якому взяли участь старшокласники Острозької територіальної громади.

Про це пишуть на сайті Рівненської обласної ради.

Подія відбулася у четвер, 9 грудня. 

Захід відвідав  голова обласної ради Сергій Кондрачук.

Голова обласної ради також передав учням квитки на фільм «Шлях поколінь» Михайла Ухмана, який завтра презентуватимуть у Рівному.  

«Переконаний, що старшокласники, які сьогодні завітали в гості до закладу, не лише дізнаються про те, в яких умовах навчаються ліцеїсти, а й матимуть змогу краще зрозуміти мотивацію тих ровесників, які прагнуть пов’язати своє життя з військовою службою. Дуже хочеться, аби наше юнацтво завжди відчувало зв'язок з рідним краєм і бачило своє майбутнє саме в Україні», - зазначив Сергій Кондрачук.

Як розповів  начальник ліцею Ігор Приступа, заходи, присвячені Дню Збройних сил України, у закладі є традиційними. Острозький обласний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою є єдиним закладом спеціалізованої військової освіти військового спрямування на Рівненщині і, відповідно, центром військово-патріотичного виховання. 

 

Випускники ліцею захищали і захищають нашу країну на Сході України: загалом службу в АТО/ООС несли та продовжують нести близько 250 випускників закладу. Семеро з них нагороджено бойовим орденом Богдана Хмельницького. Випускника ліцею Володимира Чепелюка цим орденом нагороджено посмертно.

Протягом дня учасники заходу переглянули фільми «З підлітків в офіцери». Підготували для них також показові виступи пісні і строю, а також виступ кінологів Нацгвардії. Відбулася й екскурсія ліцеєм, під час якої старшокласники мали змогу не лише ознайомитися з умовами навчання у ліцеї, а й повправлятися у низці практичних вмінь.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024