Центр вивчення спадщини князів Острозьких презентували у Рівному

12 Листопада 2017, 19:30
3688

У п'ятницю, 10 листопада, у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася зустріч із Ігорем Тесленко, який презентував Центр вивчення спадщини князів Острозьких.

З-поміж іншого йшлося про  мету та форми діяльності наукової інституції та  як за останні п’ять років реалізовувалася концепція його розвитку. Проект досліджує історію роду князів Острозьких. Причому не лише впродовж життя членів цього розгалуженого роду, а й після смерті останнього з Острозьких, що діялося в Правобережній частині тодішньої території України (в т.ч. й на Волині). 

Як повідомляє сайт Рівненського обласного краєзнавчого музею, Ігор Тесленко презентував також і Інтернет сторінку Проекту, розповів про його структуру і прості інструменти доступу до матеріалів, розміщених в ньому.

Під час зустрічі відбулася і презентація четвертого та п’ятого випусків наукового збірника «Острозька давнина»,  у яких можна знайти відповіді на питання де нині зберігається шабля блискучого полководця кн. Костянтина Івановича Острозького? Як насправді виглядав краківський каштелян князь Януш Васильович і якими країнами Європи мандрував його правнук Януш-Олександр? Чи справді останній носій титулу «князів на Острозі» був усиновлений своїм батьком? Хто із князів Острозьких похований у Межиріцькому монастирі? Наскільки великим було їхнє князівство і чи розпалося воно після смерті останнього носія родового прізвища? З якими іноземними монаршими і аристократичними домами Острозькі хотіли породичатися і таки породичалися? Чи можна вважати Острозький єзуїтський колеґіум спадкоємцем славетної Академії? 

Коментарі
13 Листопада 2017, 03:17
Ого, скільки питань відразу (і яких!)! )<br/>Інтригує, звичайно.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024