Живопис закарпатських художниць виставили в Острозькій академії

10 Листопада 2017, 10:53
3268

В Мистецькій галереї НаУОА, у четвер, 9 листопада, відбулося відкриття виставки живопису «Верета», на якій представлено картини закарпатських художниць Одарки Долгош, Олени Кондратюк, Людмили Корж-Радько та Надії Пономаренко.




 

Як зазначають організатори, виставка - частина всеукраїнського проекту, який має гасло «Мистецтво єднає Україну». Експозиція вже була представлена в художніх галереях у Вінниці, Тернополі, Чернівцях, Рівному. Наступного року розпочнеться новий проект із девізом «Пізнай Європу, покажи Україну». Його суть полягатиме в тому, що під час виставок у низці європейських міст художниці представлятимуть не тільки особисті здобутки, а й Україну загалом.

 


Хочеться, щоб відвідувачі глибше ознайомилися з нашим мистецтвом. Ми не виділяємо його як жіноче чи чоловіче, а презентуємо унікальний закарпатський колорит та національні мотиви, – зазначили під час відкриття присутні художниці




Відкриття виставки відвідала Марина Порошенко. Дружині Президента мисткині подарували картину Олени Кондратюк, а Острозькій академії – книги.

 

Галина МАКСИМЧУК

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024