Острог – молодіжна столиця України-2022: в Острозі відбулася урочиста церемонія передачі статусу

19 Листопада 2021, 16:00
Острогу урочисто передали звання молодіжної столиці України 1833
Острогу урочисто передали звання молодіжної столиці України

В Острозькій академії 19 листопада урочисто передали Острогу статус «Молодіжна столиця України-2022». 

Про це пишуть на сайті університету

На заході присутні заступниця Міністра молоді та спорту України, Марина Попатенко; міський голова міста Острог, Юрій Ягодка; проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія», професорка Руслана Каламаж; начальник управління молоді та спорту Рівненської державної адміністрації Віталій Ліпський; директорка Українського інституту міжнародної політики, Надія Афанасьєва; депутат Рівненської обласної ради Юрій Ліпський; представник Національної молодіжної ради України, Рустам Савранський.

Захід проходив у новому корпусі Острозької академії. Із вітальним словом виступив міський голова Острога, Юрій Ягодка:

«Насамперед хочу сказати, що це символічно, що в Острозькій академії відбувається ця подія, своєрідний 3 етап підготовки до відзначення «Молодіжної столиці України-2022». Надзвичайно приємно, що сьогодні в нас присутні наші високоповажні гості з Міністерства молоді та спорту, Обласної державної адміністрації. Я вірю, що слава про наш Острог пошириться всією Україною, адже це сучасне та надзвичайно молоде містечко».

Марина Попатенко, заступниця Міністра молоді та спорту України, зазначає:

 

«Для нас надзвичайно приємно було визнати, що Острог, невелике місто, перемогло в такому чудовому конкурсі та вибороло свою першість серед великих міст, обласних центрів. Конкурс «Молодіжна столиця України» – про роботу з молоддю та покращення життя молодих людей, насамперед. Саме в цьому місті є чудова Острозька академія, яка продовжує та розвиває традиції студентства. Я впевнена, що наступного року ми зможемо спільно зробити багато якісних змін, які позитивно вплинуть на розвиток міста».

 

Проректорка з навчально-виховної роботи Національного університету «Острозька академія», професорка Руслана Каламаж, розповіла:

 

«Я думаю, що це зовсім не випадково, що Острог став Молодіжною столицею, і це стало можливим у незалежній Україні, коли відбулося відродження Острозької академії, історичних традицій, української вищої освіти загалом, яка розпочалася ще 445 років тому. Ця традиція поєднувала в собі духовність, толерантність, просвітництво. Ще в XVI столітті саме ці принципи сприяли економічному розвитку Острога. Зараз дуже чудово, що саме в такому аспекті історія повторюється й саме випускники Острозької академії, студенти, колектив у співпраці з міською владою спромоглися реалізувати та виграти цей проєкт. Я впевнена, що ми маємо весь потенціал та ініціативність, щоб справді стати не просто Молодіжною столицею України, а справжньою Європейською столицею».

 

«Місто Острог дуже заслуговує бути молодіжною столицею України. Для мене ця нагорода – першочергово за патріотизм, оскільки в Острозі – найактивніша та провідна команда області. Упродовж кількох років вони неодноразово доводили це на конкурсі «Молодіжна столиця України». Це звання містить у собі історію, і знання, і любов до рідного міста, і культуру, заслуговує мати таку відзнаку», зазначив начальник управління молоді та спорту Рівненської державної адміністрації, Віталій Ліпський.

Під час робочої зустрічі розповіли про плани заходів і проєктів у місті Острог на 2022 рік, зокрема:

  • велика реставрація «Острозький замок», «Луцька вежа» (за підтримки Міністерства культури);
  • реалізація проєктів за підтримки УКФ «ВелоОстрог», «Книга, яку читають діти»;
  • проведення благодійного футбольного матчу «Футбол з міським головою та заступниками» та ін.
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024